Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σ’ ένα συγκινητικό μονόλογο

Μια ηλικιωμένη εβραία που ζει στην Αμερική  και ξετυλίγει το νήμα της ζωής της, ξεκινώντας από τις εβραϊκές συνοικίες του '30 θα ερμηνεύσει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ως Ρόουζ.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σ’ ένα συγκινητικό μονόλογο

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη είναι μια από τις πρωταγωνίστριες της καρδιάς μας! Το βλέμμα της και μόνο, υγρό και μυστήριο, μπορεί πάντα να αιχμαλωτίσει τον θεατή και η ερμηνείας της να μαγνητίσει. Η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» (2ο βραβείο στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2017 από το «αθηνόραμα») και η Εκάβη στις «Τρωάδες» του Θόδωρου Τερζόπουλου (φωτό) ήταν δυο από τις πρόσφατες ερμηνείες της που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Μπορεί η Κύπρος να είναι η βάση της Δέσποινα Μπεμπεδέλη εδώ και δεκαετίες όμως ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα.
Την έχουμε απολαύσει σε αμέτρητες παραστάσεις και από τις 9 Νοεμβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου θα την δούμε στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου στο «Ρόουζ» του βραβευμένου με Πούλιτζερ– Αμερικανοεβραίου Μάρτιν Σέρμαν. Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα ερμηνεύσει ένα συγκλονιστικό ρόλο του 2000 με πρωταγωνίστρια μια εβραία επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, η οποία διηγείται την οδύσσειά της από την Ουκρανία μέχρι το Μαϊάμι Μπιτς. Μέσα από την αληθινή ιστορία της, ο συγγραφέας μάς υπενθυμίζει τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον 20ό αιώνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Μιμή Ντενίση και τη σκηνοθεσία μαζί με τους φωτισμούς ο Νίκος Καραγέωργος. Το σκηνικό θα φιλοτεχνήσει ο Δημήτρης Δήμας, τη μουσική συνθέτει ο Νίκος Σπηλιώτης. Μόλις άνοιξαν οι προπωλήσεις στο www.viva.gr με εισιτήρια προσφορά early bird € 12 - € 16.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το ταξίδι μου" του Γιάννη Ψυχάρη, θεμελιωτή της δημοτικής, στη σκηνή

Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ψυχάρη "Το ταξίδι μου", σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιώργου Πετρούνια παρουσιάζεται σε μια παράσταση με λόγο, μουσική και χιούμορ, αφιερωμένη στον θεμελιωτή της δημοτικής γλώσσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2025

Το Θέατρο Πορεία έρχεται με "Ηλέκτρα εντός", "Prima facie", "Ντόριαν Γκρέι"

Η σεζόν 2025-26 στο θέατρο του Δημήτρη Τάρλοου ανοίγει με αναπάντεχες σκηνικές προτάσεις, σαρωτικές επαναλήψεις, συγκλονιστικές ερμηνείες, ενδιαφέρουσες συμπαραγωγές και πολλά ακόμη.

Η "Ζιζέλ" στο Ηρώδειο από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

H προπώληση ξεκίνησε για τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ που παρουσιάζει η Ορχήστρα και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε μια μεγαλειώδη παραγωγή στη σκιά της Ακρόπολης.

Λυκόφως 2025-2026: Αυτές είναι οι παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος

9 νέες παραγωγές, 7 επαναλήψεις- Μια νέα εποχή για το ελληνικό θέατρο. Η εταιρία Λυκόφως γιορτάζει τα 20+1 χρόνια της και εγκαινιάζει τη νέα εικοσαετία με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που συνδυάζει κλασικά έργα, διεθνείς επιτυχίες και νέες ελληνικές δημιουργίες, με ισχυρές συνεργασίες και προσβασιμότητα για το κοινό.

Είδατε το πολυσυζητημένο "Relic" του Λασκαρίδη; Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Πτι Παλαί

Η παράσταση "Relic" του Λασκαρίδη ανεβαίνει για πέντε μόνο ημέρες στο Πτι Παλαί. Ένα ταξίδι μνήμης, επιθυμιών και παρελθόντος, που συγκινεί και προκαλεί τον θεατή να αναλογιστεί τις δικές του ρίζες.

"Κοιμώμενος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος": Η παράσταση για τη ζωή του κορυφαίου γλύπτη επιστρέφει

Για τέταρτη χρονιά η παράσταση που αφηγείται τη ζωή του κορυφαίου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, επιχειρεί ένα ψυχολογικό ταξίδι που εμπνέει και συγκινεί.

Ο "Φιάκας" επιστρέφει με τον Γιώργο Γαλίτη

Με προσφορά προπώλησης εισιτηρίων λίγο πριν την πρεμιέρα έρχεται η κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή σε σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου.