Ο Τόρστεν Μπουχστάινερ επισκέπτεται το Studio Μαυρομιχάλη

Ο συγγραφέας του «Νορντόστ» θα βρίσκεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την ομώνυμη παράσταση σε σκηνοθεσία Στέλλας Κρούσκα.

Ο Τόρστεν Μπουχστάινερ επισκέπτεται το Studio Μαυρομιχάλη

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου ο συγγραφέας του έργου «Νορντόστ» Τόρστεν Μπουχστάινερ, που έκανε πρεμιέρα στη σκηνή του Studio Μαυρομιχάλη στις αρχές Οκτωβρίου, για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του, θα είναι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, με τον συγγραφέα, αλλά και τον μεταφραστή του έργου Γιώργου Δεπάστα και τη σκηνοθέτη της παράστασης, Στέλλα Κρούσκα. Με όχημα τα πραγματικά γεγονότα που περιγράφει το έργο του Μπουχστάινερ και αληθινές μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν το ιστορικό της τραγωδίας στο θέατρο Ντουμπρόβκα στη Μόσχα το 2002, η παράσταση έρχεται 16 χρόνια μετά να μιλήσει για το γεγονός αυτό καθαυτό αλλά και για αντίστοιχα γεγονότα που αποτελούν τον καθημερινό εφιάλτη της «πολιτισμένης Δύσης».

Εννιά γυναίκες ηθοποιοί επί σκηνής, μας δίνουν το ιστορικό της τραγωδίας που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς στοίχισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους. Επίθεση που έχει επιβιώσει στην παγκόσμια συνείδηση με παρόμοιο τρόπο, όπως κι εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, που ουσιαστικά αποτέλεσε το βίαιο αίτημα σαρανταδύο Τσετσενίων να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη χώρα τους.

Ο Τόρστεν Μπουχστάινερ επισκέπτεται το Studio Μαυρομιχάλη - εικόνα 1

i «Νορντόστ» | Studio Μαυρομιχάλη | Προπώληση | studiomavromihali.gr |

Περισσότερες πληροφορίες

Nordost

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Για ένα αληθινό περιστατικό, την ομηρία που κράτησε 57 ώρες και στοίχισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους στη Μόσχα το 2002, μαθαίνουμε μέσα από τις μαρτυρίες εννιά γυναικών

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

4ο Διεθνές Πολυθεματικό Φεστιβάλ Dare Dance: "Η έννοια του κενού"

Το 4ο Dare Dance Festival επιστρέφει, με μια πολυδιάστατη συνάντηση τέχνης και επιστήμης σε τέσσερις χώρους στην Αθήνα και για πρώτη φορά συνεργάζεται με την την Cheapart. Με κεντρική θεματική "Η έννοια του κενού", το φεστιβάλ συνδυάζει videodance, ζωντανές performances, εκθέσεις και σεμινάρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/05/2025

Το "Relic" του Ευριπίδη Λασκαρίδη έρχεται στο Πτι Παλαί

10 χρόνια. 40 διεθνή φεστιβάλ. 19 χώρες. H περφόρμανς "Relic" του Ευριπίδη Λασκαρίδη που άφησε το αποτύπωμά της στον παγκόσμιο χάρτη του σύγχρονου θεάτρου, επιστρέφει για τελευταία φορά στην Αθήνα.

"Πρόσεξε μην νυχτωθείς": Θρύλοι, ήχοι και έντονη ψευδαίσθηση φυσικής παρουσίας στο σκοτάδι

Μια αλλιώτικη παράσταση μας περιμένει στο Άβατον. Το "Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την Παλαιόχωρα μια κυθηραϊκή εμπειρία" είναι μια ηχητική τελετουργία στο…σκοτάδι.

"Τα σκυλιά" του Ανέστη Αζά: Μια φωνή αντίστασης απέναντι στον αυταρχισμό

Σε μια εποχή που ο αυταρχισμός επανεμφανίζεται με διάφορες μορφές, ο Ανέστης Αζάς επιλέγει να απαντήσει μέσα από τη θεατρική πράξη και την επανάληψη της παράστασή "Τα σκυλιά" στο θέατρο Κιβωτός. Με αφορμή την απαγόρευση εξόδου του Τούρκου ηθοποιού Τζεμ Ουζούμογλου, ο οποίος συμμετέχει στην παράσταση, ο σκηνοθέτης μιλά για τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη και την καταγγελία, τη λογοκρισία και την ελευθερία, τον πόνο και την ελπίδα.

Η "Θελεστίνα" ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Η επιτυχημένη παράσταση του ΚΘΒΕ "Θελεστίνα" του Φερνάντο ντε Ρόχας έρχεται στο Θέατρο Ήβη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη.

Ανοιχτό Κάλεσμα για Ηθοποιούς – "Η Παναγία των Παρισίων" στην Παιδική Σκηνή του Ελληνικού Κόσμου

Την "Παναγία των Παρισίων" του Βίκτορος Ουγκό, ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα σκηνοθετήσει τον επόμενο χειμώνα η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και καλεί σε ακρόαση στο Ελληνικός Κόσμος-Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ.

Θανάσης Ραφτόπουλος: "Πρέπει να επαναστατούμε και να βρίσκουμε το χαμόγελο μας"

Γνωρίσαμε λίγο καλύτερα τον ταλαντούχο ηθοποιό, αριστούχο απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, που φέτος παίζει στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Η κληρονομιά μας" του Μάθιου Λόπεζ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, ετοιμάζεται για την "Αντιγόνη" του Ούλριχ Ράσε στην Επίδαυρο, ενώ μέσα σε όλα έκανε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τα "Λαμπρά παράσιτα" του Φίλιπ Ρίντλεϊ.