Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται

Που πρωτοείδαμε τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Στα άκρα», τι τον γοήτευσε στο έργο του Μπατάιγ και τι μας είπε οff the record;

Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται

Που πρωτοείδαμε τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Στα άκρα», τι τον γοήτευσε στο έργο του Μπατάιγ και τι μας είπε οff the record;

Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται - εικόνα 1

Που σε ξέρω Συμμετείχα στο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη που παίχτηκε στο θέατρο Olvio από μια χοροθεατρική ομάδα και τώρα παίζω «Στα Άκρα» του Ζορζ Μπατάιγ στο θέατρο Χώρα.
Ο λόγος που αποφάσισες να παίξεις «Στα άκρα» Όταν πρωτοδιάβασα το έργο του Ζορζ Μπατάιγ με τράβηξε σαν μαγνήτης. Είναι δυναμικό με έντονο το πολιτικό στοιχείο, υπάρχει ο έρωτας, ο θάνατος και σχετίζεται πολύ με το σήμερα. Η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και ο τρόπος που κρύβει τα πράγματα και στη συνέχεια τα φανερώνει...μαγικά με γοητεύει. Έχει τη δύναμη να σε παρασύρει και υπάρχουν στιγμές που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είναι πραγματικό και τι όχι.
Ο ρόλος που ερμηνεύεις Στην παράσταση είμαι ο Ερρίκος, κι όπως όλοι οι ήρωες του Μπατάιγ είναι γοητευτικός. Μου αρέσει ο περίεργος, ασυνήθιστος τρόπος που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του, τη ζωή, το θάνατο, τον έρωτα, μου αρέσει ο τρόπος που ζεί και κινείται προς τους στόχους του φτάνοντας τα πάντα… στα άκρα! Είναι ένας ρόλος που δίνει τροφή για αναζήτηση και μελέτη στον ηθοποιό. Το δύσκολο ήταν να βρω την αλήθεια του και να καταλάβω τι θέλει να πει.

Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται - εικόνα 2

Η αγαπημένη σου σκηνή στην παράσταση Η Στέλλα Ζαφειροπούλου έχει κάνει εξαιρετική διασκευή και ο σκηνοθέτης μας, ο Πέτρος Ζούλιας, ήρθε και έκανε το τέλειο πάντρεμα. Κάθε σκηνή δένει με την επόμενη. Δουλέψαμε όλοι σκληρά γι’ αυτήν την παράσταση. Ο καθένας έβαλε τη δίκη του πινελιά και είμαι χαρούμενος που βρήκα ανθρώπους που «ταξιδεύουμε» μαζί.
Η παράσταση που σε συγκίνησε φέτος Μου άρεσε η κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Σ’ αυτήν την παράσταση το γέλιο είναι μεταδοτικό, υπάρχει η έννοια της ομαδικότητας και αυτό είναι ορατό. Ένιωσα τη διάθεση ν’ ανέβω στη σκηνή μαζί τους…
Off the record Θα ήθελα να εμπιστεύονται νέα παιδιά στο θέατρο και να τα αφήνουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Ας σταματήσει η ανακύκλωση των ίδιων και τον ίδιων. Υπάρχουν τόσοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες με ταλέντο, όρεξη και όνειρα έτοιμοι να μπουν στη φλόγα και να καούν. Θα ήθελα να αποπειραθώ να σκηνοθετήσω, ακόμα κι αν αποτύχω, γιατί μέσα από τα λάθη μαθαίνουμε. Έχω όνειρα και θα συνεχίσω να δουλεύω ώστε να μπορέσω να τα πραγματοποιήσω με κάθε ρίσκο και με κάθε ψυχολογικό κόστος. Κι αν αποτύχω και πέσω, εδώ είμαι για να ξανασηκωθώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.