Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται

Που πρωτοείδαμε τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Στα άκρα», τι τον γοήτευσε στο έργο του Μπατάιγ και τι μας είπε οff the record;

Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται

Που πρωτοείδαμε τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Στα άκρα», τι τον γοήτευσε στο έργο του Μπατάιγ και τι μας είπε οff the record;

Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται - εικόνα 1

Που σε ξέρω Συμμετείχα στο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη που παίχτηκε στο θέατρο Olvio από μια χοροθεατρική ομάδα και τώρα παίζω «Στα Άκρα» του Ζορζ Μπατάιγ στο θέατρο Χώρα.
Ο λόγος που αποφάσισες να παίξεις «Στα άκρα» Όταν πρωτοδιάβασα το έργο του Ζορζ Μπατάιγ με τράβηξε σαν μαγνήτης. Είναι δυναμικό με έντονο το πολιτικό στοιχείο, υπάρχει ο έρωτας, ο θάνατος και σχετίζεται πολύ με το σήμερα. Η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και ο τρόπος που κρύβει τα πράγματα και στη συνέχεια τα φανερώνει...μαγικά με γοητεύει. Έχει τη δύναμη να σε παρασύρει και υπάρχουν στιγμές που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είναι πραγματικό και τι όχι.
Ο ρόλος που ερμηνεύεις Στην παράσταση είμαι ο Ερρίκος, κι όπως όλοι οι ήρωες του Μπατάιγ είναι γοητευτικός. Μου αρέσει ο περίεργος, ασυνήθιστος τρόπος που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του, τη ζωή, το θάνατο, τον έρωτα, μου αρέσει ο τρόπος που ζεί και κινείται προς τους στόχους του φτάνοντας τα πάντα… στα άκρα! Είναι ένας ρόλος που δίνει τροφή για αναζήτηση και μελέτη στον ηθοποιό. Το δύσκολο ήταν να βρω την αλήθεια του και να καταλάβω τι θέλει να πει.

Ο Γιώργος Βέττος μας συστήνεται - εικόνα 2

Η αγαπημένη σου σκηνή στην παράσταση Η Στέλλα Ζαφειροπούλου έχει κάνει εξαιρετική διασκευή και ο σκηνοθέτης μας, ο Πέτρος Ζούλιας, ήρθε και έκανε το τέλειο πάντρεμα. Κάθε σκηνή δένει με την επόμενη. Δουλέψαμε όλοι σκληρά γι’ αυτήν την παράσταση. Ο καθένας έβαλε τη δίκη του πινελιά και είμαι χαρούμενος που βρήκα ανθρώπους που «ταξιδεύουμε» μαζί.
Η παράσταση που σε συγκίνησε φέτος Μου άρεσε η κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Σ’ αυτήν την παράσταση το γέλιο είναι μεταδοτικό, υπάρχει η έννοια της ομαδικότητας και αυτό είναι ορατό. Ένιωσα τη διάθεση ν’ ανέβω στη σκηνή μαζί τους…
Off the record Θα ήθελα να εμπιστεύονται νέα παιδιά στο θέατρο και να τα αφήνουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Ας σταματήσει η ανακύκλωση των ίδιων και τον ίδιων. Υπάρχουν τόσοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες με ταλέντο, όρεξη και όνειρα έτοιμοι να μπουν στη φλόγα και να καούν. Θα ήθελα να αποπειραθώ να σκηνοθετήσω, ακόμα κι αν αποτύχω, γιατί μέσα από τα λάθη μαθαίνουμε. Έχω όνειρα και θα συνεχίσω να δουλεύω ώστε να μπορέσω να τα πραγματοποιήσω με κάθε ρίσκο και με κάθε ψυχολογικό κόστος. Κι αν αποτύχω και πέσω, εδώ είμαι για να ξανασηκωθώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Οι αγαπημένες μας παραστάσεις του

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι ένας σκηνοθέτης με πίστη στη συλλογικότητα και την προοδευτική ματιά στο θέατρο. Προτιμά έργα που προκαλούν σκέψη, υποστηρίζει νέους δημιουργούς και προτάσσει τη θεατρική ομάδα πάνω από το προσωπικό του "αφήγημα", διατηρώντας πάντα μια πολιτική και αισθητική συνέπεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
14/03/2026

Το "violet76 - is that horror?" είναι μια σκηνική εμπειρία μεταξύ χορού, μουσικής και κινηματογραφικού εφιάλτη

Τρεις περφόρμερ συναντιούνται, αφήνουν τα σώματα τους σε μία άγρια περιπλάνηση μουσικής και κινητικής έντασης κι αναρωτιούνται: είναι τρόμος;

"Ούρλιαξα στους Θεούς του 0 και του 1": Προσθήκη παραστάσεων στην Πειραματική Σκηνή

Λόγω μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, προστίθενται δύο ακόμη παραστάσεις για το "Ούρλιαξα στους Θεούς του 0 και του 1", σε σύλληψη και δημιουργία της Μάρθα Μπουζιούρη, στις 18 και 19 Μαρτίου στο Θέατρο Δίπυλον.

Open Call για νέα ελληνικά θεατρικά έργα από την Ομάδα Νάμα

Η Ομάδα Νάμα αναζητά νέα έργα σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας για πιθανή παρουσίαση τους την νέα θεατρική περίοδο.

Από την "Κουταλένια" στο "Toc Toc": δύο παραστάσεις, δύο όψεις της ανθρώπινης ψυχής

Από την "Κουταλένια" στο Μουσούρη μέχρι το "Toc Toc" στο Βρετάνια, ο Κώστας Σπυρόπουλος φωτίζει την ανθρώπινη ψυχή μέσα από δύο διαφορετικές θεατρικές διαδρομές.

Theater Pick: Η "Astoria" είναι το νέο μουσικοθεατρικό υπερθέαμα του Παλλάς

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί τη μουσική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, που αφηγείται τη δυνατή ιστορία μιας Ελληνίδας μετανάστριας (Έβελυν Ασουάντ-Θεοδoσία Σαββάκη) στη Νέα Υόρκη.

"Αττίκ, Μια Ζωή Χειροκροτήματα" για πέντε μόνο παραστάσεις

Δεκαεπτά χρόνια τώρα, η παράσταση "Αττίκ, Μια Ζωή Χειροκροτήματα" επιστρέφει ξανά και ξανά. Μπορείτε να την δείτε από 15 Ματρτίου στο θέατρο Καλλιρρόης.