Μυρτώ Γρηγορίου©
Χορογραφία, συναυλία ή κινηματογραφικός εφιάλτης; Το "violet76 - is that horror?" είναι ένα dancegig που ακροβατεί μεταξύ όλων αυτών, προσφέροντας επί σκηνής τη συλλογική εμπειρία μοιράσματος του live stage, που εμπνέεται από την εκρηκτική ενέργεια της punk, την αγωνία των ταινιών τρόμου, και την ανάγκη για ελεύθερη έκφραση.
Το κοινό θα απαντήσει (;) στο ερώτημα.

Οι περφόρμερ της βραδιάς
Χριστίνα Σκουτέλα
Η Χριστίνα Σκουτέλα (χορεύτρια / performance maker) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστική Τέχνης και στο Κονσερβατόριο της Αμβέρσας (ΜΑ in Dance)
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τη Χαρά Κότσαλη, τον Κωνσταντίνο Παπανικολάου, τον Romeo Castellucci, τους Millicent Hodson Kennether Archer, την Σοφία Δανάη Βορβίλα, τη Ζωή Ευσταθίου συμμετέχοντας σε διοργανώσεις : MaillonThéâtre de Strasbourg, Krakow Dance Festival, Opolskiej Scenie Tańca, Zagreb Dance Center, Wiener Festwochen, La Monnaie de Munt, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, MIR festival, Οnassis Dance Days, Dance Days Chania κ.α
Το προσωπικό της έργο περιλαμβάνει τις solo performances YAKUZUSI revisited (2024) και desire is a place (2023) και το ομαδικό έργο byebyegone (2025). Σε συνεργασία με τη Σοφία Δανάη Βορβίλα δημιούργησαν το Melkmart 27 και to We apologize for the inconvience […] ( Kaap | De Groenplaats, Zsenne artlab).

Chris Scott
Ο Chris Scott εργάζεται ως ερμηνευτής, αυτοσχεδιαστής και εκπαιδευτικός τα τελευταία 20 χρόνια.
Έλαβε το πτυχίο του στη Δημιουργική Γραφή από το Goldsmiths University του Λονδίνου και, ως μουσικός, έχει εμφανιστεί σε χώρους όπως το Somerset House στο Λονδίνο και το Le Ciel στη Γκρενόμπλ. Πιο πρόσφατα, με το συγκρότημά του Deftera, έχει ηχογραφήσει και στη συνέχεια αναδημιουργήσει ποπ αυτοσχεδιασμούς στην προσπάθειά του να βρει το τέλειο τραγούδι. Το κύριο πεδίο ενδιαφέροντός του είναι η μεταβατικότητα, και το μεγαλύτερο μέρος του έργου του αναφέρεται σε χαρακτήρες που περιμένουν ή τους περιμένουν, καθώς και σε αυτή την ένταση στη δική του ζωή.
Στην καριέρα του ως ηθοποιός έχει εμφανιστεί στις ταινίες Novak (2025), Anything (2025) και στα θεατρικά έργα The Life and Death of Jessica Brown (2024) στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και The Age of Innocence (2017) στο Onassis Stegi, καθώς και σε πολλές ταινίες μικρού μήκους και μουσικά βίντεο.
Γιώργος Αθανασίου των Deftera
Ο Γιώργος Αθανασίου σπούδασε filmmaking στο Kingston University. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, φωτογράφος και μοντέρ. Παράλληλα είναι ενεργός στην μουσική σκηνή της Αθήνας συμμετέχοντας στα μουσικά σχήματα To Koritsi Koimatai, Deftera και Mufatsa έχοντας κυκλοφορήσει μουσικά άλμπουμ και έχοντας κάνει δεκάδες live εμφανίσεις στην Ελλάδα.
Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, "Τα Άνθη στα Άνθη", έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2022. Η ταινία προβλήθηκε επίσης στο Greek Film Festival Berlin και στο Los Angeles Greek Film Festival το 2023. Απέκτησε διανομή και προβλήθηκε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες για τέσσερις εβδομάδες το καλοκαίρι του 2023, ενώ σήμερα διανέμεται από την Cinobo.
Τον Ιούλιο του 2025 ολοκλήρωσε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, "Το Οτιδήποτε", με πρωταγωνιστές μουσικούς της underground σκηνής της Αθήνας. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Doclisboa 2025 και την ελληνική της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2025.
Run-Scream-Collapse-Repeat
"Θέλω ο χορός μου να δονείται σαν ηλεκτρική κιθάρα, ή μπάσο, ή ντραμς. Αίσθηση επείγοντος - δε θυμάμαι γιατί - είπα κάποτε πως θα φτιάξω μια περφόρμανς που θα μοιράζεται την ενέργεια μιας πανκ συναυλίας και το χορευτικό ξόδεμα χωρίς όρια. Και θα παίζω ντραμς. Το "violet76 - is that horror?”, είναι ένα dancegig, για την αγριότητα του σώματος, της σκέψης και της φαντασίας, την υπερδιεγερμένη εξάντληση, τον άκαρδο ρομαντισμό, την εφιαλτική οργή. Είναι κυρίως μια πρόκληση για να αναμετρηθώ με ό,τι με υπερβαίνει, αλλά και να υπενθυμίσω στην εαυτή μου ότι ο τρόπος που δοκιμάζουμε τα πράγματα στην σκηνή είναι και τρόπος για να υπάρχουμε, στο στούντιο, στη ζωή, σαν φίλοι και συνεργάτες που τζαμάρουν, δημιουργούν, σκέφτονται παρέα. Κάτι για να νιώθουμε ζωντανοί".

Τα Opening acts των βραδιών
- 16/03 - Άγγελος κυρίου
- 17/03 - The Klammers
- 18/03 - TSEV
- 23/03 - Rabbithole
Συντελεστές:
- σύλληψη: Χριστίνα Σκουτέλα
- ερμηνεία / συνδημιουργία υλικού: Chris Scott, Γιώργος Αθανασίου, Χριστίνα Σκουτέλα
- πρωτότυπη μουσική σύνθεση: violet76 (Chris Scott, Γιώργος Αθανασίου, Χριστίνα Σκουτέλα)
- δραματουργία: Αναστάσιος Κουκουτάς
- σχεδιασμός φωτισμών: Ιωάννα Αθανασίου
- ηχοληψία: Νίκος Τριανταφύλλου
- βίντεο: Μυρτώ Γρηγορίου, Γιώργος Αθανασίου
- φωτογραφία: Μυρτώ Γρηγορίου
- σχεδιασμός αφίσας: Ιώ Παπαδάτου
Ημερομηνίες: 16, 17,18 και 23 Μαρτίου 2026
*Η παράσταση περιλαμβάνει δυνατά ηχητικά επίπεδα και χρήση στροβοσκοπικού φωτισμού. Στην είσοδο θα διατίθενται ωτοασπίδες.
Περισσότερες πληροφορίες
violet76 - is that horror?
Κάπου ανάμεσα σε χορογραφία, συναυλία και κινηματογραφικό εφιάλτη, η παράσταση είναι ένα dance gig για την αγριότητα του σώματος, της σκέψης και της φαντασίας, την υπερδιεγερμένη εξάντληση, τον άκαρδο ρομαντισμό, την εφιαλτική οργή, που εμπνέεται από την εκρηκτική ενέργεια της punk, την αγωνία των ταινιών τρόμου και την ανάγκη για ελεύθερη έκφραση.


