Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σε πρώτο πρόσωπο

«Γιατί γελάτε κύριοι, γιατί γελάτε; Όπως θα 'λεγε κι ο Κούλης απ' το βήμα της Bουλής»… Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας αποκαλύπτεται με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σε πρώτο πρόσωπο

«Γιατί γελάτε κύριοι, γιατί γελάτε; Όπως θα 'λεγε κι ο Κούλης απ' το βήμα της Bουλής»… Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας αποκαλύπτεται με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σε πρώτο πρόσωπο - εικόνα 1

«Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στη σκηνή του θεάτρου ήταν η πρώτη μου παράσταση, δευτεροετής στην σχολή , στο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή «Σάτυροι Ιχνευτές» στο θέατρο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης. Σαν comedian ήταν ο διάλογος που είχα με τον Παύλο Μάτεσι που ήταν στο κοινό. Έκανα ένα νούμερο για τον Βέλτσο ο Μάτεσις με ρώτησε αν ξέρω τι σημαίνει το όνομα Βέλτσος στα αγγλικά του είπα δεν ξέρω, και λέει σε τοπική διάλεκτο στην Βόρεια Αγγλία βελτζ, ή κάπως έτσι, σημαίνει ρέψιμο. Του λέω αποκλείεται, γιατί για να ρευτεί κάποιος πρέπει να σταματήσει να μιλάει, ο Βέλτσος δεν σταματάει να μιλάει, και μου λέει ο Μάτεσις «ναι αλλά πρέπει να' χει ρεύση».

Το stand up είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά. Γιατί γελάτε κύριοι γιατί γελάτε; Όπως θα ´λεγε κι ο Κούλης απ' το βήμα της Βουλής.

Αισθάνθηκα αγωνία πολλές φορές μπροστά στο ΑΤΜ. Για να την ξεπεράσω γράφω ποίηση. Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα ξέχασα το PIN (δικό μου) Η φιλοσοφία μου είναι προπόνηση και διάβασμα την ημέρα. Το βράδυ σινεμά και μπαρ.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σε πρώτο πρόσωπο - εικόνα 2

Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδοξο από έναν Χρυσαυγίτη σε σχολείο. Εγώ είχα έναν συμμαθητή στο λύκειο και τώρα τον έχει συμμαθητή ο ανιψιός μου.

Η μοναδική ελπίδα επιβίωσης είναι οι 40 τόμοι του Λιακόπουλου στην βιβλιοθήκη σου και οι παντόφλες του Παΐσιου στα πόδια σου. Όλα τα άλλα είναι μάταια.

Στην Ελλάδα με απογοητεύει ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά. Χτυπάει ένα παιδί στο τραπέζι και πάει η μάνα χτυπάει το τραπέζι λέγοντας να κακό τραπεζάκι να. Ας του έλεγε καλύτερα, παιδί μου μην τα βάζεις με αυτό το πανέξυπνο αντικείμενο. Και μου αρέσει η Ήπειρος, το τσίπουρο του χωριού μου, οι πίτες και τα θερινά σινεμά.

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν η ύλη στο σχολείο. Από την πρώτη δημοτικού η (κωμικοτραγική ) Ιστορία του Νεοελληνικού κράτους του Ραφαηλίδη, εικονογραφημένη για αρχή και από την τρίτη δημοτικού η Αντιγνώση της Λιλής Ζωγράφου. Μετά όλα τα παιδιά θα βρουν τον δρόμο τους και δεν θα τους φταίει το τραπεζάκι.»

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μπήκε στο χώρο του stand up comedy το 1995, αρχικά ως μέλος της ομάδας κωμικών της Λουκίας Ρικάκη. Έκτοτε εφορμά στη σκηνή με ανατρεπτική διάθεση. Κάθε Παρασκευή παρουσιάζει το σόου τους στον Σταυρό του Νότου PLUS, την στιγμή που ο Ομπάμα μιλάει ελληνικά, ο Τραμπ καρδιτσιώτικα, ο Τσίπρας σαν τον Στηβ Γιατζόγλου κι ο Κούλης σαν αυτοδημιούργητος και μας υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει λίγο περισσότερο γέλιο απ' τους προηγούμενους…

Περισσότερες πληροφορίες

Zaralikos stand up comedy

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 150 '

Η πολιτική σκηνή στο επίκεντρο και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σε τρελά κέφια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Open Call: Υποβολή συμμετοχών για το Off Off Athens Theatre Festival 2026

Το Off Off Athens Theatre Festival 2026 έρχεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ και προσκαλεί νέους δημιουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

"Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα": Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Χώρα

Το "Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα", σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Θέατρο Χώρα, αφήνοντας πίσω του μια παράσταση ανθρώπινη, όπου το κοινωνικό βλέμμα, η τρυφερότητα και το σκοτάδι συνυπάρχουν με σπάνια ισορροπία.

"Στην εξοχή": Τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Αποθήκη

Με κοφτερούς, καθημερινούς διαλόγους αποκαλύπτονται σκοτεινά υπόγεια στρώματα στις σχέσεις των ανθρώπων στο έργο του "Στην εξοχή" του Μάρτιν Κριμπ που ολοκληρώνει τις παραστάσεις στις 25 Ιανουαρίου.

"Ο Φιάκας" : Ο Οδυσσέας Σταμούλης μπαίνει στην παρέα της απίθανης κωμωδίας του Από Μηχανής

Η διαχρονική κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή "Ο Φιάκας" συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία με τον Οδυσσέα Σταμούλη και τον Δημήτρη Μυλωνά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο "Βυσσινόκηπος" ανθίζει στη σκηνή του Πορεία με Τάρλοου – Καλτσίκη

Ο Δημήτρης Τάρλοου επιστρέφει στον Τσέχοφ και θα σκηνοθετήσει τον "Βυσσινόκηπο" με την Αλεξια Καλτσίκη στο ρόλο της Λιούμποφ Αντρέγεβνα.

"Push Up": Ένας καυστικός καθρέφτης του σύγχρονου εργασιακού κόσμου

Χιούμορ και ανατροπές πυροδοτούν τη δράση στο "Push Up" του Roland Schimmelpfennig που ανεβαίνει στο Θέατρο ΕΛΕΡ – Ελένη Ερήμου, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία της Έφης Ρευματά, για 12 μόνο παραστάσεις.

Η βία που βαφτίστηκε ελευθερία: η Ειρήνη Λαμπρινοπούλου μιλά για τη "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας"

Η Ειρήνη Λαμπρινοπούλου σκηνοθετεί το συγκλονιστικό "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας" της Vanessa Springora. Με αφορμή την πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης, μας μιλά για τη συναίνεση όταν το σώμα είναι παιδικό, για την εξουσία που κρύφτηκε πίσω από τη λογοτεχνία και για τη σιωπή που έγινε τραύμα. Φέρνει στη σκηνή μια αναγκαία, επώδυνη αλήθεια-εδώ, σήμερα, τώρα.