Η Αμαλία Αρσένη είναι η/ο «Ορλάντο»

Η Αμαλία Αρσένη επωμίζεται τον ομώνυμο απαιτητικό ρόλο στη θεατρική διασκευή του περίφημου μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» από τη Σάρα Ρουλ και στη σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.

Η Αμαλία Αρσένη είναι η/ο «Ορλάντο»

Η Αμαλία Αρσένη επωμίζεται τον ομώνυμο απαιτητικό ρόλο στη θεατρική διασκευή του περίφημου μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» από τη Σάρα Ρουλ και στη σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.

Η Αμαλία Αρσένη είναι η/ο «Ορλάντο» - εικόνα 1

Η κόρη των πολιτικών Γεράσιμου Αρσένη και Λούκας Κατσέλη και εγγονή των καλλιτεχνών Πέλου και Αλέκας Κατσέλη έκανε ένα γενναίο υποκριτικό ντεμπούτο το 2012, ερμηνεύοντας, στο «Stallerhof» του Φραντς Ξάβερ Κρετς και στη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια έφηβη με νοητικά προβλήματα, η οποία έμενε έγκυος και υποβαλλόταν σε έκτρωση με σαπουνόνερο… Τώρα η Αμαλία Αρσένη επωμίζεται έναν εξίσου απαιτητικό ρόλο: γίνεται ο/η Ορλάντο, αυτό το μυθιστορηματικό πλάσμα των αέναων μεταμορφώσεων, που διατρέχει τους αιώνες και τις ηπείρους άλλοτε σαν άντρας κι άλλοτε σαν γυναίκα. Όλα αυτά, στη θεατρική διασκευή του περίφημου μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» από τη Σάρα Ρουλ και στη σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ. (Αγγέλων Βήμα, από τις 7/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Ορλάντο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας ερωτοχτυπημένος άνθρωπος ξεκινάει πορεία τεσσάρων αιώνων ως Άγγλος ευγενής του 16ου και την ολοκληρώνει ως χειραφετημένη γυναίκα του 20ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε αυτή την "Κουζίνα" ετοιμάζεται μια από τις hot παραστάσεις της σεζόν

Όλα περνούν από το στομάχι- και η ζωή δεν διαφέρει. Στην "Κουζίνα" του Άρνολντ Γουέσκερ, ο Γιώργος Κουτλής με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Σαράντη στήνει ένα εκρηκτικό, μουσικό θέατρο για τον άνθρωπο που βράζει μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
10/10/2025

Η "Κόμισσα της φάμπρικας" με τη Ματσούκα και τον Πυρπασόπουλο – Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από την παράσταση

Η "Κόμισσα της φάμπρικας" έρχεται να βάλει τάξη, αναστάτωση και… έρωτα στο Embassy Theater με πρωταγωνιστές τους Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Σάρα Γανωτή, Αντιγόνη Δρακουλάκη και οχτώ ακόμα ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Ο Άρης Λάσκος για τη "Χαμένη άνοιξη": "Ας αναλάβουμε δράση. Να μην χαθεί άλλη Άνοιξη"

Πρωταγωνιστεί μαζί με έναν εξαιρετικό θίασο και διασκευάζει πρώτη φορά για το θέατρο τη το πολιτικό και υπαρξιακό μυθιστόρημα του Στρατή Τσίρκα "Χαμένη Άνοιξη". Μια συζήτηση με τον Άρη Λάσκο για την παράσταση στο θέατρο Πορεία.

"Genica: ο πίδακας του αίματος μου"-Ο έρωτας του Αρτό που γεννά θέατρο

Η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης, μέσα από μια δεκαετία έρευνας πάνω στον Αντονέν Αρτό παρουσιάζουν το νέο τους έργο "Genica: ο πίδακας του αίματος μου" με πρωταγωνιστές τους Gene Gillette, Γεράσιμο Γεννατά και Βανέσα Αδαμοπούλου.

Murmuration στο Ηρώδειο: είδαμε τα σώματα να γίνονται ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

Πρεμιέρα για το "Ακρωτήρι" με τη συγκλονιστική Μαρία Ναυπλιώτου και νέο παρτενέρ τον Νικόλα Παπαγιάννη

"Το ακρωτήρι" του Σαρ Γουάιτ επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου- με τη συγκλονιστική Μαρία Ναυπλιώτου και νέο παρτενέρ τον Νικόλα Παπαγιάννη.

"Big Top Fesrival"- Ένα σύγχρονο τσίρκο στήνει την τέντα του στο Γαλάτσι

Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες, για όσους αγαπούν τη δημιουργία, την έκφραση και τη χαρά του "μαζί" είναι το Athens Big Top Festival και θα πραγματοποιηθεί 15 & 16 Νοεμβρίου.