Η συγκλονιστική «Φόνισσα» της Αρβανίτη

Στη σκηνή του Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας συνεχίζει να μεταμορφώνεται με συγκλονιστικό τρόπο σε Φραγκογιαννού του Παπαδιαμάντη η Μπέττυ Αρβανίτη. Μαθαίνουμε...

Η συγκλονιστική «Φόνισσα» της Αρβανίτη

Στη σκηνή του Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας συνεχίζει να μεταμορφώνεται με συγκλονιστικό τρόπο σε Φραγκογιαννού του Παπαδιαμάντη η Μπέττυ Αρβανίτη. Μαθαίνουμε πως η παράσταση γεμίζει ασφυκτικά οπότε αν θέλετε να τη δείτε-και αξίζει να τη δείτε- θα πρέπει να κλείσετε έγκαιρα θέση. Σας θυμίζουμε πως η ίδια η Αρβανίτη έλαβε το α΄ βραβείο για τη «στοιχειωμένη», μοντέρνα και πέρα για πέρα αποκαλυπτική ερμηνεία της στα φετινά Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α». Η παράσταση όμως έλαβε κι άλλες διακρίσεις. Σύμφωνα με τους αναγνώστες του «α», ήταν η καλύτερη παράσταση της χρονιάς (1ο βραβείο παράστασης), την πρώτη θέση κατέκτησε η σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού (1ο βραβείο σκηνοθεσίας) ενώ διάκριση έλαβαν οι υποβλητικοί φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου (3ο βραβείο φωτισμών).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ": Μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση στη Γλυπτοθήκη

Ο Κωνσταντίνος Χατζής σκηνοθετεί τη "Μήδεια" ως σύμβολο ξεριζωμού, ενώ η μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη Eros/Demon συνηγορεί σε μια έντονη, εικαστική συνάντηση με το αρχαίο κείμενο και το γλυπτό του Χαλεπά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2026

Με 'Εμιγκρέδες' ανοίγει το Θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υπογράφει τους 'Εμιγκρέδες', εγκαινιάζοντας το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια και της Άννας Μενενάκου.

Αντωνίου, Μοσχόπουλος, Φώτη μας μιλούν: Σώματα, μνήμη και κοινές εμπειρίες στο Onassis Dance Festival 2026

Στο Onassis Dance Festival 2026, Έλληνες και Κύπρια χορογράφοι μιλούν για σώματα που θυμούνται, συγγένειες χωρίς αίμα και χορογραφίες που ξεφεύγουν από το προσωπικό. Διαβάστε όσα μας είπαν.

"Καρέκλες": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Τη δική τους σκηνική ανάγνωση στις "Καρέκλες" του Ιονέσκου παρουσιάζουν ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση που μόλις ξεκίνησε.

Αποκλειστικό: Η σκοτεινή πλευρά του έρωτα στο Θέατρο Πρόβα

Οι "Εραστές της Βιόρν" φέρνουν τη Μαργκερίτ Ντιράς στο Θέατρο Πρόβα με τους Μαίρη Ραζή, Σωτήρη Τσόγκα, Δημήτρη Παπανικολάου.

"Αρωμα γυναίκας": Λίγες, τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βρετάνια

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων του "Αρώματος γυναίκας", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Μια παράσταση που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και άφησε έντονο αποτύπωμα στη φετινή θεατρική σεζόν.

Νέος κύκλος παραστάσεων για τον "Αμερικάνικο Βούβαλο" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου

Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Νινιός, ενώ δίπλα του οι Αντώνης Κρόμπας και Σταύρος Τσουμάνης συγκροτούν ένα εκρηκτικό τρίγωνο σχέσεων και φόβου.