Γνωρίστε το μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη "Η δίκη Σουάρεφ" στον Ευρυπίδη

Το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη διαδραματίζεται στο δικηγορικό γραφείο του Δημοσθένη Καραμπαλίκη, του εμβληματικότερου εν ζωή ποινικολόγου, πρωταγωνιστή σε πολλές από τις πιο πολύκροτες δίκες των τελευταίων πενήντα ετών.

Η δίκη Σουάρεφ

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο "Η δίκη Σουάρεφ" του Χρήστου Χωμενίδη, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στον Ευρυπίδη στην Κηφισιά. 

Το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη διαδραματίζεται στο δικηγορικό γραφείο του Δημοσθένη Καραμπαλίκη, του εμβληματικότερου εν ζωή ποινικολόγου, πρωταγωνιστή σε πολλές από τις πιο πολύκροτες δίκες των τελευταίων πενήντα ετών. Ένα βραδάκι, αρχές Δεκεμβρίου 2023, εμφανίζεται στο γραφείο ο Εδμόνδος Σουάρεφ. Ζητάει ακρόαση από τον Καραµπαλίκη. Μιλάει µε τον Μάκη Σακκά. Αποκαλύπτει ότι το 1983 δολοφόνησε έναν άνθρωπο. Ζητάει να παραδοθεί στη δικαιοσύνη. "Αδύνατον να δικασθείτε" απαντάει ο Μάκης. "Όλα τα εγκλήµατα στην Ελλάδα παραγράφονται µε την παρέλευση είκοσι ετών...", "Θα δικαστώ. Θα µε δικάσετε εσείς!" ανακοινώνει ο Σουάρεφ… Μετά τον "Τζίμη στην Κυψέλη", ο Χρήστος Χωμενίδης επιμένει να ανατέμνει τη σημερινή Ελλάδα.

Για τον συγγραφέα

O Xρήστος Xωμενίδης γεννήθηκε το 1966 στην Aθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και παρακολούθησε μαθήματα νομικών στην Σοβιετική Ένωση και Επικοινωνίας στην Αγγλία. Αρχικά εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1988, με διήγημά του στο περιοδικό "Playboy". Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, με πιο πρόσφατες τις συνεργασίες με "Τα Νέα" και με το περιοδικό "Capital". Tο 1993 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, "Tο σοφό παιδί" (Εστία, 21η έκδοση: Μάιος 2001· Εκδόσεις Πατάκη, 2008). Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, τσεχικά, λιθουανικά, τουρκικά και εβραϊκά. Μετέφρασε στα ελληνικά το θεατρικό έργο "The Rope" του Patrick Hamilton (α' παράσταση: Θέατρο Χώρα, 1998), και έγραψε το σενάριο για την ταινία "Μαύρο γάλα" (σκην. Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999) και για την τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1 "Η φωνή" (πάνω στο δικό του μυθιστόρημα, σκην. Γιώργος Οικονόμου, 18 επεισόδια, 2001). Για ένα μικρό διάστημα αναμίχθηκε στην πολιτική, ως μέλος της ΚΕ του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Μεταξύ 2002-2010 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, με καθημερινή εκπομπή στα ερτζιανά. Σήμερα κατοικεί πάντα στην Κυψέλη και επιµένει να ελπίζει στο καλύτερο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα τα must-see του Comicdom CON Athens 2024

Αυτά είναι τα events της μεγάλης γιορτής κόμικς που αξίζει να δεις στην Τεχνόπολη (17-19/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/05/2024

"Inertia": Αναζητώντας τα συστατικά για την αθανασία μέσω της τέχνης

Η Stella Zhong παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

Μη χάσετε τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024

Η φετινή απονομή θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens 2024.

Η έκθεση "Youths" διαπραγματεύεται την έννοια της "νεανικότητας"

Οι δέκα καλλιτέχνες/νιδες/α που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση αναζητούν τις υποκειμενικές τους ταυτότητες και διαμορφώνουν προτάσεις στην κοινή συνθήκη μιας έκθεσης που θέλει να πετύχει νέες συνθέσεις και να ανοίξει λόγους και διαλόγους συνύπαρξης αλλά και πρόκλησης

Ο "Ελληνικός Κόσμος" γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις

Με μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs και με την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη συμμετέχει ο "Ελληνικός Κόσμος" στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Εκεί που γεννήθηκαν οι θρύλοι": Κορυφαίοι σταρ της Ευρώπης μοιράζονται άγνωστες ιστορίες από τα ανοιχτά γήπεδα που μεγάλωσαν

Οι θρύλοι που σήκωσαν τρόπαια, γνώρισαν τη δόξα και έγραψαν ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και οι ήρωες της γειτονιάς, επιστρέφουν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, με την υπογραφή του Γιάννη Σταυρουλάκη.

Επιγραφικό Μουσείο και This Is Athens City Festival γιορτάζουν μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων είναι "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".