4+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ανάμεσα στις νέες εκδόσεις και η νέα παιδική σειρά βιβλίων γνώσεων, με τίτλο "Το όνομά μου είναι…" σε κείμενο των Νίκου Μαθιουδάκη και Μάνου Μπονάνου, και εικονογράφηση της Αγγελικής Μπόζου.

εκδόσεις Ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν πέντε νέους τίτλους βιβλίων για όλους. Ανάμεσα στις νέες εκδόσεις και η νέα παιδική σειρά βιβλίων γνώσεων, με τίτλο "Το όνομά μου είναι…" σε κείμενο των Νίκου Μαθιουδάκη και Μάνου Μπονάνου, και εικονογράφηση της Αγγελικής Μπόζου.

"Η διασκευή του εαυτού μου στις 06:30", του Θάνου Σταθόπουλου

Η διασκευή του εαυτού μου στις 06:30

Μια έκδοση που συγκεντρώνει το σύνολο των βιβλίων του στο διάστημα μιας σαρακονταετίας (1983-2023). Έτσι, ο αναγνώστης μπορεί να διατρέξει τις εποχές έχοντας μια συνολική εικόνα του μέχρι στιγμής έργου, αλλά και να διαβάσει πιθανώς το βιβλίο ως ένα σπονδυλωτό κείμενο. Συγχρόνως, η έκδοση ενσωματώνει το νέο βιβλίο του συγγραφέα, που δίνει και τον τίτλο στον συγκεντρωτικό τόμο.

Πεζόμορφα κείμενα, ποιήματα, σημειώσεις, παραθέματα, αναγνώσεις, αναφορές, επισημάνσεις, ίχνη, εγγραφές, θραύσματα για τις αιφνίδιες όψεις του εαυτού και της πραγματικότητας, την παραίσθηση, την απώλεια, το πένθος, την ερωτική ιδιομορφία, τη λογοτεχνία, την τέχνη, το κενό, τον χρόνο, την ανθρώπινη κατάσταση.

"Άδειες ντουλάπες", της Maria Judite de Carvalho (μτφρ. Μαρία Παπαδήμα)

Άδειες ντουλάπες

Μια ιστορία για τις παγίδες της πατριαρχικής κοινωνίας και τις γυναίκες που συνθλίβονται από την βαναυσότητά της. Ένα καθηλωτικό ανάγνωσμα τόσο επίκαιρο που μοιάζει να γράφτηκε μόλις χθες.

Γραμμένο στη δεκαετία του 1960, το σπουδαίο αυτό μυθιστόρημα, που κατέχει κεντρική θέση στην πορτογαλική λογοτεχνία, σκιαγραφεί με καθαρότητα, λιτότητα και τόλμη την κοινωνία του ευρωπαϊκού νότου.

Κεντρική μορφή του έργου η Ντόρα Ροζάριο, στον ρόλο της συζύγου, νύφης, εργαζόμενης μητέρας και ερωμένης. Η αφήγηση της ζωή της −από τη φίλη της Μανουέλα− αποκαλύπτει λησμονημένες ιστορίες, οικογενειακά μυστικά και ανεπούλωτα τραύματα του παρελθόντος, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τους μαιάνδρους μιας υποκριτικής, ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Ωστόσο, οι ηρωίδες της Maria Judite de Carvalho αντιδρούν −η καθεμιά με τον δικό της τρόπο− στην προδιαγεγραμμένη μοίρα τους. Υπάκουες ή εξεγερμένες, αδύναμες ή δυνατές, ορθώνουν το μοναχικό τους ανάστημα μπροστά στην ανισότητα, διεκδικώντας θέση σε έναν πατριαρχικό κόσμο αμείλικτο με τις γυναίκες που γερνούν.

"Το όνομά μου είναι…" σε κείμενο των Νίκου Μαθιουδάκη και Μάνου Μπονάνου

Το όνομά μου είναι…

Η ζωή και το έργο σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών, μέσα από αφήγηση, εικόνες και επιλεγμένα αποσπάσματα του λόγου τους σε μια σειρά βιβλίων που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προσέγγιση, την αισθητική και το περιεχόμενό της.

Το όνομά μου είναι…

Οι δύο πρώτοι τίτλοι αφορούν στη ζωή και το έργο του Γιώργου Σεφέρη και του Κ.Π. Καβάφη.

Το 2024 θα κυκλοφορήσουν δύο ακόμη τίτλοι, για τη ζωή και το έργο της Κικής Δημουλά και του Νίκου Καρούζου.

"Κάλαντα καβάλα σε καμήλα", του Μάνου Μπονάνου

Κάλαντα καβάλα σε καμήλα

Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη χρώματα κι αγάπη, που θα θυμίσει σε μικρούς και μεγάλους, το βαθύτερο νόημα των γιορτών!

Τα Χριστούγεννα στο παραμύθι του Μάνου Μπονάνου είναι αναπάντεχα αλλιώτικα. Έχουν χουρμάδες και μπανάνες, καφάσια και τελάρα, χάρτινα και πλαστικά κουτιά. Ένα μικρό μανάβικο, γεμάτο μυρωδιές και χρώματα. Κι ένα αγόρι που ταξιδεύει σε ερήμους σαν τρικυμισμένες θάλασσες, σε άγριες ζούγκλες και άγνωστα νησιά. Και λέει τα κάλαντα καβάλα σε καμήλα!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".