H Quinn Latimer διαβάζει από το Anthology

Η επιμελήτρια εκδόσεων της Documenta 14 διαβάζει από το Anthology, το εν εξελίξει βιβλίο της, στο Radio Athènes στις 24/6.

H Quinn Latimer διαβάζει από το Anthology

Η επιμελήτρια εκδόσεων της Documenta 14 διαβάζει από το Anthology, το εν εξελίξει βιβλίο της, στο Radio Athènes στις 24/6.

H Quinn Latimer διαβάζει από το Anthology - εικόνα 1
τιγμιότυπο από βίντεο της Quinn Latimer και του Paolo Thorsen-Nagel

Η Quinn Latimer διαβάζει από το Anthology, το εν εξελίξει βιβλίο της στο οποίο εξετάζει ζητήματα γλώσσας, τάξης και φύλου μέσα από κείμενα που κινούνται ομαλά μεταξύ της κριτικής και ποιητικής έκφρασης, στο Radio Athènes στις 24/6, 8 μ.μ.

Η ανάγνωσή της στο Radio Athènes θα διερευνήσει συγκεκριμένα την φόρμα και την λειτουργία της επωδού (ρεφρέν) και τις κατ’ επανάληψη εκστάσεις της.
Η Quinn Latimer είναι Αμερικανίδα ποιήτρια, κριτικός και συντάκτρια με βάση της τη Βασιλεία και την Αθήνα. Είναι η συγγραφέας του Rumored Animals (2012), το οποίο διακρίθηκε με το American Poetry Journal Book Prize, και του Sarah Lucas: Describe this distance (2013), τo οποίo διερευνά το έργο της Lucas καθώς και την ντροπή, τις παλινδρομήσεις, την παθητικότητα, τα αγάλματα της γονιμότητας, τον Ναπολέοντα, τον Artaud, τον Beckett και την Sontag.

Είναι τακτική συνεργάτης του Artforum και του Frieze ενώ δοκίμια και ποιήματά της έχουν εμφανιστεί σε πολλές μονογραφίες καλλιτεχνών και κριτικές ανθολογίες. Τα κείμενά της όπως και αναγνώσεις της έχουν παρουσιαστεί ευρέως, μεταξύ άλλων στην Kunsthalle της Ζυρίχης, στην Ελβετία, στο Astrup Fearnley Museet, Όσλο, στην Chisenhale Gallery, Λονδίνο, στις Serpentine Galleries, Λονδίνο, στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, Ιταλία και στο Qalandia International, Ραμάλα / Ιερουσαλήμ. Αυτή την εποχή είναι η επιμελήτρια όλων των εκδόσεων της Documenta 14.

Η ανάγνωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πετράκη 15, Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Colors & Minds": Το βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ γίνεται έκθεση

Το πρόγραμμα αξιοποίησε την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Τα παιχνίδια του ΤΗΛΕΜάΧΟΥ": Ο κόσμος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας σε μια πρωτογενή σύλληψη

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η νέα έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή.

Ο Όμαρ Ζαφάρ κάνει "Ζωγραφική πέρα από τη Ζωγραφική"

Ο καλλιτέχνης προσκαλεί τον θεατή να ενωθεί με τα έργα για να γιορτάσει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, να εμπνεύσει, να προκαλέσει και να σφυρηλατήσει συνδέσμους που αντηχούν μεταξύ των πολιτισμών και των γενεών.

Επιστημονικές συναντήσεις στο ΕΑΜ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Διαβάσαμε τα διηγήματα του Θεοδόση Μίχου

Η συλλογή διηγημάτων "Ένα για το δρόμο" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι το τρίτο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Θεοδόση Μίχου.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Δείτε τι ετοιμάζουν τα μουσεία της πόλης

Τα μουσεία ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο στις 18/5, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Όλα τα must-see του Comicdom CON Athens 2024

Αυτά είναι τα events της μεγάλης γιορτής κόμικς που αξίζει να δεις στην Τεχνόπολη (17-19/5).