Σεργιανίζοντας εντέχνως στην Αθήνα των περιηγητών

Σε ένα νοητό περίπατο στην Αθήνα των περιηγητών των 17ου-19ου αι. μας προσκαλούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Σεργιανίζοντας εντέχνως στην Αθήνα των περιηγητών

Ματιές στο πολιτισμικό περιβάλλον που το γέννησε ρίχνει ενόψει των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του (το 2016) το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων ετοιμάζονται να μας προσκαλέσουν σε ένα νοητό περίπατο στην Αθήνα των περιηγητών των 17ου-19ου αι. μέσα από την έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια». Τοπία, μνημεία και στιγμές της πόλης ζωντανεύουν μέσα από 22 εικονογραφημένες περιηγητικές εκδόσεις και 14 ελαιογραφίες, υδατογραφίες και χαρακτικά, ενώ 35 μαρμάρινα γλυπτά –πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά– συνδιαλέγονται με τα έργα των Ευρωπαίων ταξιδιωτών της εποχής.

Τη μουσειακή εμπειρία θα συμπληρώνουν μουσικά ακούσματα από την πατρίδα των περιηγητών αλλά και η ελληνική μουσική που κατέγραψε επισκεπτόμενος την Αθήνα το 1874-5 ο Γάλλος συνθέτης και θεωρητικός Μπουρζό-Ντικουντρέ. Μια πρώτη γεύση από το στήσιμο της έκθεσης μπορείτε να πάρετε στο https://all4nam.wordpress.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα τα must-see του Comicdom CON Athens 2024

Αυτά είναι τα events της μεγάλης γιορτής κόμικς που αξίζει να δεις στην Τεχνόπολη (17-19/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/05/2024

"Inertia": Αναζητώντας τα συστατικά για την αθανασία μέσω της τέχνης

Η Stella Zhong παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

Μη χάσετε τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024

Η φετινή απονομή θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens 2024.

Η έκθεση "Youths" διαπραγματεύεται την έννοια της "νεανικότητας"

Οι δέκα καλλιτέχνες/νιδες/α που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση αναζητούν τις υποκειμενικές τους ταυτότητες και διαμορφώνουν προτάσεις στην κοινή συνθήκη μιας έκθεσης που θέλει να πετύχει νέες συνθέσεις και να ανοίξει λόγους και διαλόγους συνύπαρξης αλλά και πρόκλησης

Ο "Ελληνικός Κόσμος" γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις

Με μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs και με την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη συμμετέχει ο "Ελληνικός Κόσμος" στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Εκεί που γεννήθηκαν οι θρύλοι": Κορυφαίοι σταρ της Ευρώπης μοιράζονται άγνωστες ιστορίες από τα ανοιχτά γήπεδα που μεγάλωσαν

Οι θρύλοι που σήκωσαν τρόπαια, γνώρισαν τη δόξα και έγραψαν ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και οι ήρωες της γειτονιάς, επιστρέφουν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, με την υπογραφή του Γιάννη Σταυρουλάκη.

Επιγραφικό Μουσείο και This Is Athens City Festival γιορτάζουν μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων είναι "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".