Μπάζελιτς και ΜακΚάρθι στη Συλλογή Οικονόμου

Έργα των δύο διάσημων εικαστικών με κοινές αναφορές σε μια νέα έκθεση στο Μαρούσι.

Μπάζελιτς και ΜακΚάρθι στη Συλλογή Οικονόμου

«Ένα ριζοσπαστικό ζευγάρωμα που γίνεται για πρώτη φορά» ανάμεσα στην εικαστική κατάθεση δύο διάσημων δημιουργών, του Γκέοργκ Μπάζελιτς και του Πολ ΜακΚάρθι, ενορχηστρώνει αυτό το καλοκαίρι το εικαστικό ίδρυμα στο χώρο του στο Μαρούσι. Και οι δύο θεωρούνται μεταμοντέρνοι καλλιτέχνες, έχουν περάσει από τη ζωγραφική στη γλυπτική ή το αντίστροφο και μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για το αποτρόπαιο.

Από τις 21/6 η έκθεση «Inbetween» έρχεται να προσεγγίσει κριτικά το έργο τους, συνδέοντάς τους «από τις αντιδράσεις τους απέναντι στις μεταπολεμικές συνθήκες στη Γερμανία και την Αμερική μέχρι και σήμερα». Το αφιέρωμα, το οποίο επιμελούνται ο Πολ Σίμελ και η Κάρλα Σουλτς-Χόφμαν, εστιάζει σε κοινές αναφορές τους (σχετικές με θέματα ταυτότητας, θνητότητας και σεξουαλικότητας) και παρουσιάζει πίνακες και γλυπτά από τη δεκαετία του ’60 μέχρι τις μέρες μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Inbetween. Baselitz - McCarthy

  • Εικαστικά

Μια κριτική προσέγγιση που συνδέει τους δύο καλλιτέχνες ανιχνεύοντας κοινές αναφορές (σε θέματα ταυτότητας, θνητότητας και σεξουαλικότητας) σε ζωγραφικά έργα και γλυπτά τους. Επιμέλεια: Πολ Σίμελ και Κ. Σουλτς-Χόφμαν

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Inertia": Αναζητώντας τα συστατικά για την αθανασία μέσω της τέχνης

Η Stella Zhong παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Μη χάσετε τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024

Η φετινή απονομή θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens 2024.

Η έκθεση "Youths" διαπραγματεύεται την έννοια της "νεανικότητας"

Οι δέκα καλλιτέχνες/νιδες/α που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση αναζητούν τις υποκειμενικές τους ταυτότητες και διαμορφώνουν προτάσεις στην κοινή συνθήκη μιας έκθεσης που θέλει να πετύχει νέες συνθέσεις και να ανοίξει λόγους και διαλόγους συνύπαρξης αλλά και πρόκλησης

Ο "Ελληνικός Κόσμος" γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις

Με μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs και με την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη συμμετέχει ο "Ελληνικός Κόσμος" στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Εκεί που γεννήθηκαν οι θρύλοι": Κορυφαίοι σταρ της Ευρώπης μοιράζονται άγνωστες ιστορίες από τα ανοιχτά γήπεδα που μεγάλωσαν

Οι θρύλοι που σήκωσαν τρόπαια, γνώρισαν τη δόξα και έγραψαν ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και οι ήρωες της γειτονιάς, επιστρέφουν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, με την υπογραφή του Γιάννη Σταυρουλάκη.

Επιγραφικό Μουσείο και This Is Athens City Festival γιορτάζουν μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων είναι "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

"Alone": Μία εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά γίνεται τόπος εικαστικής εξερεύνησης

Η νέα έκθεση του Πέτρου Μώρη στο Tavros περιλαμβάνει μια σειρά δέκα γλυπτών που αποτελούν μέρος μιας ιστορίας καταγωγής.