Έκθεση Ζωγραφικής της Λίτσας Κασούμη

Ένα θαλάσσιο ταξίδι στα λιμάνια της Ελλάδας μας παρουσιάζει η ζωγράφος στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου στον Πειραιά μέχρι και τις 14/6.

Έκθεση Ζωγραφικής της Λίτσας Κασούμη

Στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου στον Πειραιά εκθέτει η εικαστικός Λίτσα Κασούμη τις δημιουργίες της σε μία έκθεση με τίτλο «Τα λιμάνια μου». Η ενδέκατη ατομική της δουλειά αποτελείται από εικοσιεννέα έργα μικτής τεχνικής που στο καθένα αποτυπώνεται από ένα λιμάνι της Ελλάδας, ενώ πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του δήμου Πειραιά για την ευρωπαϊκή ημέρα της θάλασσας. Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα, καθώς και Ανθολόγιο κειμένων της ζωγράφου, για την θάλασσα και τους ναυτικούς, με τίτλο «Ναυτικό Φυλλάδιο», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην κοινωφελή οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου». Η ίδια υπογραμμίζει: «Μια κρυφή ίσως επιθυμία δική μου, καθώς και ο σεβασμός στην ναυτική παράδοση των νησιών της καταγωγής μου, με οδήγησαν να αγγίξω την αλμύρα και τις στιγμές των λιμανιών με τα χρώματα μου, εκεί ένιωσα την ανάσα της πατρίδας μου και αγκάλιασα τις στιγμές τους…». Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (10 π.μ. – 1 μ.μ.) μέχρι τις 14/6.

Περισσότερες πληροφορίες

Κασούμη Λίτσα

  • Εικαστικά

«Τα λιμάνια μου». Ζωγραφική

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Δείτε τι ετοιμάζουν τα μουσεία της πόλης

Τα μουσεία ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο στις 18/5, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Όλα τα must-see του Comicdom CON Athens 2024

Αυτά είναι τα events της μεγάλης γιορτής κόμικς που αξίζει να δεις στην Τεχνόπολη (17-19/5).

Ο εικαστικός Αντώνης Στάβερης φτιάχνει ένα προσωπικό ημερολόγιο μέσα στην Γκαλερί Σκουφά

Η έκθεση "Ενδιάμεσα" εγκαινιάζεται αυτή την εβδομάδα, σε επιμέλεια του Γιώργου Μυλωνά.

"Inertia": Αναζητώντας τα συστατικά για την αθανασία μέσω της τέχνης

Η Stella Zhong παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

Μη χάσετε τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024

Η φετινή απονομή θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens 2024.

Η έκθεση "Youths" διαπραγματεύεται την έννοια της "νεανικότητας"

Οι δέκα καλλιτέχνες/νιδες/α που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση αναζητούν τις υποκειμενικές τους ταυτότητες και διαμορφώνουν προτάσεις στην κοινή συνθήκη μιας έκθεσης που θέλει να πετύχει νέες συνθέσεις και να ανοίξει λόγους και διαλόγους συνύπαρξης αλλά και πρόκλησης

Ο "Ελληνικός Κόσμος" γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις

Με μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs και με την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη συμμετέχει ο "Ελληνικός Κόσμος" στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.