Microsoft Sidewinder X6

Ισχυρό "όπλο", κορυφαία πρόταση

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Δύο είναι τα κατ' εξοχήν... "όπλα" στα χέρια των αφοσιωμένων PC gamers: το mouse και το πληκτρολόγιο. Oι Μicrosoft και Logitech (λιγότερο η Razer) ανταγωνίζονται η μία την άλλη εδώ και χρόνια για τη δημιουργία του καλύτερου gaming mouse, στην κατηγορία των gaming keyboards όμως η ελβετική εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερο και, ως εκ τούτου, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων υπερέχει. Το στυλ της αμερικανικής εταιρείας δεν ήταν ποτέ ωστόσο αυτό που... απλώς αποδέχεται τη δεύτερη θέση, εξ ου και η κυκλοφορία μετά από πάρα πολύ καιρό του πρώτου της πληκτρολογίου ειδικά για χρήση σε PC games. Το X6 ανήκει στην ίδια ανανεωμένη σειρά με τα mouse Χ5/Χ8 και έχει την ίδια φιλοδοξία με αυτά: να αναγνωριστεί ως το ενδεδειγμένο προϊόν για τους χρήστες που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις από τα περιφερειακά του είδους. Το ερώτημα είναι: τα καταφέρνει, έχοντας ως αντιπάλους τα Logitech G15 και G19;

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που τοποθετεί κανείς το X6 στο γραφείο του, το περιφερειακό της Microsoft τον κάνει να... συνειδητοποιήσει ένα πράγμα και να θυμηθεί ένα άλλο: ότι χρειάζεται ένα ευμεγέθες γραφείο για να αξιοποιήσει το πληκτρολόγιο και ένα ασύρματο mouse δίπλα του, αλλά και ότι το καλαίσθητο, αρμονικό design δεν ήταν ποτέ το... φόρτε των Αμερικανών! Χωρίς να είναι ακριβώς άσχημο το X6 δείχνει να περιφρονεί τις επιταγές του διακριτικού, μοντέρνου σχεδιασμού, χρησιμοποιώντας... αδίστακτα ευθείες, γωνίες και καμπύλες με τρόπο σχεδόν επιθετικό. Δεν μπορεί, ωστόσο, κανείς να αμφισβητήσει πως το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής του είναι ολοφάνερο, όπως ολοφάνερη είναι και η πρόθεση του σχεδιαστή του X6 να αυξήσει την ευχρηστία του πληκτρολογίου καθιστώντας εύκολα επιλέξιμα στο σκοτάδι συγκεκριμένα πλήκτρα λειτουργιών. Στην ίδια πρόθεση, άλλωστε, της χρήσης στο σκοτάδι, αποδίδεται προφανώς και το γεγονός ότι τα πλήκτρα του X6 είναι υποφωτιζόμενα - και μάλιστα με την ένταση του φωτός κάτω από τα πλήκτρα επιλέξιμη από το χρήστη σε οποιαδήποτε στιγμή, αξιοποιώντας το ένα από τα δύο ρυθμιστικά στο πάνω δεξί τμήμα του. Το άλλο κάνει το ίδιο για την ένταση του ήχου, κάτι επίσης εξυπηρετικό.

Όπως αναφέραμε, το X6 είναι διόλου ευκαταφρόνητο σε μέγεθος και χρειάζεται κάποιον άλφα χώρο - και ο λόγος είναι το σημαντικότερό του ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: το αποσπώμενο βοηθητικό πληκτρολόγιο στα δεξιά, αυτό που συνήθως χρησιμοποιείται ως... αριθμομηχανή από τους λογιστές. Οι gamers μπορούν να τους χλευάζουν, βέβαια, όμως δεν θα χλευάσουν καθόλου τη δυνατότητα, με μία απλή κίνηση, να αποσπούν από την δεξιά πλευρά αυτό το pad με τα 18 βοηθητικά πλήκτρα και να το ενώνουν στην αριστερή επίσης με μία κίνηση: η συναρμογή του κυρίως με το βοηθητικό πληκτρολόγιο είναι άψογη σε βαθμό που, αν δει κανείς το X6 με το numpad εξ αρχής στα αριστερά, δύσκολα θα αντιληφθεί πως αυτή δεν είναι η φυσική του θέση. Είναι η ίδια ιδέα του βοηθητικού πληκτρολογίου στην οποία στηρίζεται και το G13 της Logitech (και άλλα παρόμοια περιφερειακά από το παρελθόν), με τη διαφορά ότι αυτό του X6 δεν... αγοράζεται ξεχωριστά, αλλά συνοδεύει το πληκτρολόγιο της Microsoft εξ ορισμού.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ