Τα καλύτερα apps του 2023 για συσκευές Apple

Σύμφωνα πάντοτε με τις επιλογές της ίδιας της αμερικανικής εταιρείας, ανάμεσά τους ορισμένες όντως ξεχωριστές

Μπορεί να πει κανείς πολλά για την Apple, αλλά δεν μπορεί να μην τής αναγνωρίσει πως έχει με τα χρόνια "χτίσει" το πλουσιότερο και πλέον ποιοτικό οικοσύστημα εφαρμογών (apps) για τις συσκευές της. Το App Store περιέχει πιο πολλά ποιοτικά apps από το Google Play και, παρά τους συχνά... ακατανόητους κανόνες ελέγχου του, στην πράξη προσφέρει στους κατόχους συσκευών της αμερικανικής εταιρείας καλύτερες επιλογές σε όλες τις κατηγορίες συγκριτικά με αυτές που έχουν στην διάθεσή τους οι κάτοχοι συσκευών Android. Αυτό ίσχυε ούτως ή άλλως για τα iPhone και iPad, αλλά υψηλό είναι πλέον το επίπεδο του App Store και όσον αφορά στις εφαρμογές για Mac, καθώς και στα apps για Apple TV ή Apple Watch. Τα games, δε, είναι πλέον τόσο μεγάλη κατηγορία από μόνα τους, που αξίζουν ξεχωριστής αναφοράς.

Η Apple διατηρεί εδώ και μια δεκαετία την παράδοση ν' αναδεικνύει στο τελευταίο τρίμηνο κάθε χρονιάς τα apps που η ίδια ξεχώρισε ως καλύτερα, κάτι που καθιστά αξιοπρόσεκτο κάθε ένα από αυτά (έστω κι αν τα κριτήρια δεν είναι πάντοτε σαφή). Φέτος ο αμερικανικός κολοσσός έκανε το ίδιο, καθιέρωσε δε και μία ακόμη κατηγορία, την Cultural Impact, που περιλαμβάνει apps που προωθούν την διαφορετικότητα, την οικολογία και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα.

Παρά το γεγονός και έχουμε ορισμένες... ενστάσεις όσον αφορά στις επιλογές της Apple (καλύτερο app για iPhone ένα τόσο συγκεκριμένης χρήσης...;) ή το γεγονός ότι άλλα apps που ανέδειξε είναι διαθέσιμα αλλού εδώ και πολύ καιρό (δεν υπήρχε κάτι αποκλειστικό και ποιοτικό ν' αναδειχθεί...;), η αλήθεια είναι πως κάθε μία από αυτές είναι ξεχωριστή στον τομέα της. Τα δεκαπέντε αυτά βραβευμένα apps είναι τα παρακάτω:

Apps
iPhone App of the Year: AllTrails (AllTrails Inc.)
iPad App of the Year: Prêt-à-Makeup (Prêt-à-Template)
Mac App of the Year: Photomator (UAB Pixelmator Team)
Apple TV App of the Year: MUBI (MUBI Inc.)
Apple Watch App of the Year: SmartGym (Mateus Abras)

Games
iPhone Game of the Year: Honkai Star Rail (Cognosphere PTE LTD.)
iPad Game of the Year: Lost in Play (Snapbreak Games)
Mac Game of the Year: Lies of P (Neowiz)
Apple Arcade Game of the Year: Hello Kitty Island Adventure (Sunblink)

Cultural Impact
Pok Pok (Pok Pok)
Proloquo (AssistiveWare)
Too Good To Go (Too Good To Go)
Unpacking (Humble Bundle)
Finding Hannah (Fein Games)

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει οποιοσδήποτε, υπάρχουν ορισμένες μάλλον... αναμενόμενες επιλογές (δεδομένης και της δημοτικότητάς τους), αλλά και ουκ ολίγες εκπλήξεις. Για το 2024, πάντως, προσβλέπουμε τόσο σε μεγαλύτερη ποικιλία από διαφορετικά apps που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον της Apple - η αρχική λίστα με 40 υποψήφια apps περιείχε πολλά παρόμοια - όσο και σε περισσότερο προσεκτικές επιλογές βράβευσης. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ