Sony WF-1000XM5: στόχος η κορυφή, ξανά

Οι Ιάπωνες αναβαθμίζουν εντυπωσιακά τα καλύτερα ασύρματα ενδώτια ακουστικά τους, διαθέσιμα σύντομα

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως επικρατεί το... αδιαχώρητο σχεδόν στην προϊοντική κατηγορία των ενδώτιων ασύρματων ακουστικών, με πάρα πολλούς κατασκευαστές να προσφέρουν πολλαπλές επιλογές σε πολλαπλά επίπεδα κόστους. Όμως η Sony έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει εδώ και καιρό με την σειρά των WF-1000XMx, την καλύτερή της του είδους αυτού, εφαρμόζοντας σε κάθε νέα έκδοση των ακουστικών αυτών την εκτενή τεχνογνωσία της στον ήχο και προσθέτοντας δυνατότητες ή λειτουργίες που τα καθιστούν όλο και περισσότερο χρηστικά. Το περιθώριο για παράπονα όσον αφορά sτα υπάρχοντα WF-1000XM4 ήταν ομολογουμένως ήδη μικρό (εξ ου και η μεγάλη τους εμπορική επιτυχία), όμως οι Ιάπωνες έκριναν πως μπορούν να κινηθούν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο με επόμενο μοντέλο. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο ζεύγος ενδώτιων ασύρματων ακουστικών WF-1000XM5 που, όπως εύκολα φαντάζεται κανείς, ως στόχο έχει την κορυφή στην κατηγορία του συνολικά.

Προφανώς... όχι τυχαία, η Sony με τα συγκεκριμένα ακουστικά καθιερώνει την επωνυμία "For The MUSIC" για τα προϊόντα ήχου της: υπενθυμίζει, έτσι, την μεγάλη της παράδοση σε αυτόν τον τομέα και τον κύριο λόγο για τον οποίο τόσα εκατομμύρια καταναλωτών έχουν συνδέσει την έννοια της μουσικής με δικά της brands όπως αυτά των Walkman και Discman. Στην σύγχρονη εποχή στόχος της εταιρείας είναι οι συσκευές ήχου της να αποδίδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα οι συνθέτες μουσικής επιδιώκουν να εκφράσουν με τις δημιουργίες τους και, σε αυτό το πλαίσιο, τα WF-1000XM5 δείχνουν ικανότερα από ποτέ να πετύχουν τον στόχο αυτό.

Τα νέα ασύρματα ακουστικά των Ιαπώνων υπόσχονται κορυφαία ποιότητα στην απόδοση του ήχου - αλλά και την πλέον αποτελεσματική εξουδετέρωση θορύβου στην αγορά - αξιοποιώντας μια σειρά από τεχνολογίες αιχμής. Επεξεργαστές ήχου και μικρόφωνα υψηλής ευαισθησίας (τρία σε κάθε ακουστικό πλέον) τροφοδοτούν την ειδικά σχεδιασμένη μονάδα οδήγησης Dynamic Driver X με υλικό που χαρακτηρίζεται από άριστη κάλυψη όλων των συχνοτήτων και πρακτικά μηδενική αλλοίωση του ήχου από το εξωτερικό περιβάλλον.

Όπως και οι προκάτοχοί τους, τα WF-1000XM5 υποστηρίζουν την απόδοση ήχου υψηλής ανάλυσης (συμβατότητα με το πρότυπο LDAC), ενώ ο μηχανισμός DSEE Extreme αναβαθμίζει την συμπιεσμένη ψηφιακή μουσική σε πραγματικό χρόνο. Τα νέα ακουστικά της Sony υποστηρίζουν μάλιστα - προφανώς με το κατάλληλο περιεχόμενο - και το πρότυπο κατευθυντικού ήχου 360 Reality Audio που αποδίδει την μουσική "γύρω" από τον ακροατή με τρόπο άκρως πειστικό.

Τα WF-1000XM5 δεν στερούνται φυσικά όλες τις δημοφιλείς λειτουργίες που είχε προσφέρει η Sony με κορυφαία της ασύρματα ακουστικά στο παρελθόν, όπως τις Adaptive Sound Control ή Speak-to-Chat, καθώς και δυνατότητες όπως την Multipoint Connect που επιτρέπει την σύνδεση δύο συσκευών Bluetooth ταυτόχρονα. Η επίτευξη και διατήρηση της ασύρματης σύνδεσης των νέων ακουστικών της εταιρείας με διαφόρων τύπων συσκευές δεν ήταν ποτέ ευκολότερη χάρις στις λειτουργίες Fast Pair και Swift Pair, ενώ παρούσα είναι και η συμβατότητα με φωνητικούς βοηθούς για προφορικές εντολές ελέγχου ή αναζήτησης πληροφοριών.

Τα WF-1000XM5 υπόσχονται την καλύτερη ποιότητα κλήσεων που έχει προσφέρει ποτέ η Sony, μεταφέροντας την φωνή του ακροατή καθαρά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες: είτε βρίσκεται στο γραφείο, είτε στο σπίτι, είτε σε δημόσιο χώρο είτε σε εσωτερικό χώρο με αυξημένο θόρυβο. Διατηρούν την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και τον εργονομικό τους σχεδιασμό, αλλά είναι κατά 25% μικρότερα και περίπου 20% ελαφρύτερα από το προηγούμενο μοντέλο, άρα και σαφώς περισσότερο άνετα στη χρήση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συνοδεύονται από τέσσερα διαφορετικά μεγέθη καλυμμάτων των ηχείων τους, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά μικρού SS, ώστε ο καταναλωτής να βρει αυτό που έχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στα αυτιά του.

Με αυτονομία έως και 8 ωρών οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους μουσική non-stop στην διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, ενώ μια γρήγορη φόρτιση των 3 λεπτών παρέχει έως και 60 λεπτά χρόνου αναπαραγωγής επιπλέον (η φόρτιση γίνεται και "εν κινήσει" χάρις στην ενσωματωμένη μπαταρία της θήκης τους). Τα WF-1000XM5 είναι πιστοποιημένα κατά IPX4 για αντοχή στο νερό, οπότε π.χ. πιτσιλιές από την βροχή ή ιδρώτας δεν επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία τους.

Τα νέα ακουστικά της Sony θα είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά μέσα στον Αύγουστο, με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα €319. Περισσότερες λεπτομέρειες και οι πρακτικές εντυπώσεις μας... είναι καθ' οδόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ