Epson EcoTank L1110

Δυνατότητες ικανοποιητικές, λόγος αξίας/κόστους... απίθανος!

Είδος: Εκτυπωτές
Τιμή: €149,00

Εταιρία: Epson
Διανομή: Epson Hellas

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας κατασκευής τους και σχετική βοήθεια από το το σχετικό συνοδευτικό software, οι συσκευές γραφείου τύπου "όλα σε ένα" - που συνδυάζουν εκτυπωτή, σαρωτή και fax - ήταν πρακτικά αναπόφευκτο να... "κάνουν απόβαση" και στην οικιακή αγορά τα τελευταία χρόνια. Δικαίως: γιατί να μην καταβάλλει κάποιος ένα "x" προσιτό ποσό (αφού το κόστος απόκτησής τους έχει μειωθεί θεαματικά) για να έχει και τις τρεις δυνατότητες στην διάθεσή του, ασχέτως αν θα χρησιμοποιήσει ή όχι τις δύο από τις τρεις; Η Epson ωστόσο, που προωθεί επιτυχώς αυτές τις συσκευές "όλα σε ένα", έχει... και την αντιπρόταση αυτής της προσέγγισης: γιατί να πληρώσει ο καταναλωτής δυνατότητες που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ, αν την βασική για την οποία ενδιαφέρεται, αυτήν της εκτύπωσης δηλαδή, μπορεί να την έχει με το μικρότερο δυνατό κόστος - κυριολεκτικά;

Αυτό είναι το κύριο προσόν του EcoTank L1110, του νεότερου εκτυπωτή τεχνολογίας inkjet της Epson για χρήση στο οικιακό περιβάλλον. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά χρήσης του γίνεται σαφές πως είναι το είδος του προϊόντος που εννοεί να μην κοστίσει πολλά χρήματα στον κάτοχό του: ο σχεδιασμός του είναι τυπικός έως... διεκπεραιωτικός - δεν θα καθόμαστε όλη μέρα να τον κοιτάμε, μα μπορεί να ζητήσει κανείς για το home office και κάτι περισσότερο καλαίσθητο πια - και η ποιότητα κατασκευής του είναι απλώς ικανοποιητική (αλλά όχι στο επίπεδο π.χ. της σειράς 3xxx). Από την άλλη πλευρά είναι μικρός σε μέγεθος (δεν θ' απαιτήσει δηλαδή πολύ από το διαθέσιμο εμβαδόν ενός οικιακού γραφείου), είναι "τετραγωνισμένος" (αντί να είναι ρηχός-πλατύς και να χρειάζεται συχνά δικό του ράφι), ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα (πάντοτε σημαντικό αυτό!).


Η κατεύθυνση που ακολούθησε η Epson με το συγκεκριμένο μοντέλο γίνεται αντιληπτή και από το τί απουσιάζει σε σχέση με ακριβότερους εκτυπωτές της. Προσφέρεται, λόγου χάρη, μόνο ενσύρματη σύνδεση με H/Y: ο L1110 δεν ενσωματώνει κύκλωμα Wi-Fi ή Bluetooth, κάτι που σημαίνει τόσο πως δεν συνδέεται στο Internet (με ό,τι αυτό σημαίνει για extra λειτουργίες που θα μπορούσε να έχει), όσο και πως δεν επικοινωνεί με φορητές συσκευές όπως κινητά ή tablet. Το πρώτο μάλλον δεν θα προβληματίσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται αυτό το προϊόν, το δεύτερο όμως ενίοτε αποδεικνύεται χρησιμότατο "για να πάρεις στα γρήγορα κάτι σε χαρτί". Τέλος... ναι, μαμά Epson, θεμιτό να επιδιώκεις εντυπωσιακά χαμηλή τιμή πώλησης για ορισμένα μοντέλα σου, αλλά μην παραλείπεις να συμπεριλαμβάνεις το απαραίτητο καλώδιο σύνδεσης USB. Δεν είναι από τις... διασκεδαστικές εκπλήξεις που μπορεί να περιμένουν κάποιον ανοίγοντας την συσκευασία!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ