Honor MagicBook 14

Προσεγμένο, ικανό, ανέλπιστα προσιτό

Είδος: Laptop
Τιμή: €629,00

Εταιρία: Honor
Διανομή: Honor Greece

Η επέκταση ενός brand καλλιεργημένου με προϊόντα συγκεκριμένης κατηγορίας, σε νέες άλλες κατηγορίες προϊόντων είναι πάντα ενδιαφέρουσα δημοσιογραφικά: το brand αυτό επένδυσε, στο κάτω-κάτω, εκατομμύρια σε έρευνα/ανάπτυξη και marketing επί σειρά ετών ώστε να συνδέσει το όνομά του με ορισμένες "αξίες" ποθητές. Μπορεί... έτσι απλά να "μεταφέρει" τις ίδιες "αξίες" σε τελείως διαφορετικά προϊόντα; Απλό σίγουρα δεν είναι, είναι όμως σίγουρα εφικτό αν κρίνει οποιοσδήποτε από την σχετική κίνηση που κάνει αυτές τις ημέρες η Honor: η για πολλούς "πρωταθλήτρια" στα smartphones υψηλού δείκτη αξίας/κόστους κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά το πρώτο της laptop επιδιώκοντας να ξεχωρίσει με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε στην διάθεσή μας εδώ και λίγες μέρες αυτόν τον φορητό Η/Υ, το Honor MagicBook 14, και το χρησιμοποιούμε παραγωγικά για να διαπιστώσουμε ακριβώς αυτό: τα κατάφερε;

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά επαφής με το MagicBook 14 γίνεται σαφές πως στο στοιχείο όπου εκ των πραγμάτων όλοι εστιάζουν πρώτο, το design, η Honor έχει κάνει επιτυχημένα την μετάβαση από τα καλοσχεδιασμένα κινητά της: το πρώτο της laptop αποπνέει την αίσθηση ενός αληθινού all-time classic, του MacBook Air, καθώς χαρακτηρίζεται από καλαίσθητα λιτές και ισορροπημένες γραμμές, τον συνδυασμό ασημί/ανθρακί αλλά και περίβλημα εντυπωσιακά λεπτό με οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά. Το ιριδίζον διακριτικό γαλάζιο στις ακμές της οθόνης - το ίδιο με αυτό που κοσμεί το πίσω μέρος της οθόνης με το λογότυπο της Honor - είναι μια "πινελιά" έξυπνη που προσδίδει στυλ αντίστοιχο με αυτόν κατά πολύ ακριβότερων, πολυτελών μοντέλων.


Η εταιρεία κατόρθωσε να προσφέρει με τα παραπάνω ένα laptop που δεν "φωνάζει" με το design του, μα δείχνει προσεγμένα όμορφο στα μάτια όλων. Το ίδιο προσεγμένη είναι και η ποιότητα κατασκευής του: ολόκληρο το περίβλημα του MagicBook 14 είναι φτιαγμένο από κράμα αλουμινίου - είναι λοιπόν ταυτόχρονα πανάλαφρο και άκαμπτο, άρα ανάλογα ανθεκτικό σε πιέσεις ή/και πτώσεις. Με το λεπτό προφίλ της συσκευής και το περιορισμένο βάρος της δεδομένα, είναι η οθόνη αυτή που συνεισφέρει έτσι ώστε το συνολικό μέγεθος αυτού του laptop να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο: το λεπτό πλαίσιο γύρω της επιτρέπει ουσιαστικά στο MagicBook να προσφέρει οθόνη 14 ιντσών σε "σώμα" φορητού υπολογιστή με οθόνη 12.5 ή και 12 ιντσών. Αυτό "μεταφράζεται" εν τέλει όχι μόνο σε αυξημένη ευκολία μεταφοράς αλλά και, έμπρακτα, σε αυξημένη χρηστικότητα αφού η ανάλυση οθόνης παραμένει επαρκώς υψηλή.

Σε όλη την διάρκεια των δοκιμών μας αυτή η οθόνη αποδείχθηκε όχι απλώς καλή, αλλά πάρα πολύ καλή για τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταναλωτών που θα ενδιαφέρονταν για ένα laptop αυτής της κατηγορίας: η ανάλυση των 1920x1080 pixels είναι υπεραρκετή για αυτήν την διαγώνιο, η απόδοση των χρωμάτων είναι πειστική - πάντοτε για γενική και ψυχαγωγική χρήση μιλώντας - και η ματ επίστρωση στην επιφάνεια του panel περιορίζει στο ελάχιστο τις αντανακλάσεις. Ναι, έχουμε δει και περισσότερο φωτεινές οθόνες, όμως εν τέλει δεν δουλεύει κανείς συχνά με laptop κάτω από το φως του ήλιου για να χρειαστεί πραγματικά φωτεινότητα μεγαλύτερη από αυτήν π.χ. των 300 nits. Εξαιρώντας την επαγγελματική χρήση για επεξεργασία φωτογραφίας/video ή το gaming σε επίπεδο... πρωταθλητισμού, η οθόνη του MagicBook 14 είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε άλλο σενάριο χρήσης μπορούμε να σκεφτούμε.


Οι πρώτες ώρες χρήσης του laptop της Honor επιβεβαιώνουν πως έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή και στα υπόλοιπα στοιχεία που συνιστούν την ευχάριστη εμπειρία χρήσης και συνύπαρξης μ' έναν φορητό Η/Υ: το πληκτρολόγιο είναι πολύ καλό, με επαρκή "διαδρομή" και "αντίσταση" στα πλήκτρα, σωστή απόσταση ανάμεσά τους, καθώς και υποφωτισμό για τις περιπτώσεις που θέλει να εργαστεί κανείς στο ημίφως ή στο σκοτάδι. Η επιφάνεια αφής (trackpad) είναι εργονομικά μεγάλη - ειδικά για το μέγεθος του laptop - και προσφέρει γοργή ανταπόκριση και ομαλό έλεγχο. Ο ήχος, δε, που αποδίδεται από τα ηχεία κατά την αναπαραγωγή μουσικής ή video είναι απροσδόκητα καλός παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην βάση του laptop κι όχι στο πάνω μέρος του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ