Devolo Outdoor WiFi Powerline

Γρήγορο κι αξιόπιστο Internet στον κήπο; Γίνεται!

Είδος: Άλλα
Τιμή: €169,00

Εταιρία: Devolo
Διανομή: Devolo

Με τόσους ανθρώπους να χρησιμοποιούν για τόσα πράγματα το Internet σε κάθε σπίτι πλέον, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι αυτό, η Δικτυακή πρόσβαση με όλων των ειδών τις συσκευές σε κάθε σενάριο χρήσης έχει αποδειχθεί... μείζον θέμα - και ελάχιστες εταιρείες έχουν κάνει τόσα για να το αντιμετωπίσουν όσα η devolo, η οποία διαθέτει εδώ και χρόνια στην αγορά πολλαπλές λύσεις για διαμοιρασμό της οικιακής σύνδεσης Internet οπουδήποτε. Για ένα μόνο σενάριο χρήσης δεν την είχαμε δει να σχεδιάζει κάποιο ειδικό προϊόν... και γι' αυτό ακριβώς έχουμε και αξιοποιούμε εδώ και λίγες ημέρες την απάντηση της: το Outdoor WiFi Powerline. Το σενάριο χρήσης: πρόσβαση στο Internet με την οικιακή σύνδεση αξιόπιστα, αλλά... εκτός σπιτιού αυτή τη φορά!

Πράγματι: μπορεί σε ένα τυπικό αστικό διαμέρισμα να μην τίθεται ζήτημα αδύναμης ή αδύνατης Δικτυακής πρόσβασης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε σπίτια με μεγάλο κήπο ή εξοχικά, αλλά και επαγγελματικούς χώρους π.χ. μεγάλες καφετέριες, εστιατόρια με πολλά τραπέζια έξω κλπ. ισχύει το ίδιο. Όσο πιο πολύ απομακρύνεται κανείς από ένα σημείο ασύρματης σύνδεσης τόσο λιγότερο χρήσιμο γίνεται αυτό - κι αν συνυπολογίσει κανείς τοίχους, δέντρα κλπ. δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί πως στα π.χ. 12-15 βήματα εκτός σπιτιού η καλή σύνδεση με το οικιακό Wi-Fi κάθε άλλο παρά εγγυημένη είναι. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, π.χ. 20-25 μέτρα και πάνω, δεν το συζητάμε καν: ακόμη και πολύ ισχυρές συσκευές ασύρματης πρόσβασης δεν μπορούν να δώσουν σ' ένα κινητό ή ένα tablet το είδος της Δικτυακής σύνδεσης που απολαμβάνουμε εντός σπιτιού - γιατί, κακά τα ψέματα, και στον κήπο αυτό ακριβώς θα θέλαμε.


Σε αυτό το σενάριο χρήσης έρχεται να δώσει λύση το Outdoor WiFi Powerline της Devolo. Αυτό είναι ουσιαστικά ένας σταθμός Δικτυακής πρόσβασης που έχει όμως ειδικά σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα όχι στο προστατευμένο περιβάλλον εντός σπιτιού, αλλά έξω από αυτό. Το περίβλημά του είναι λοιπόν κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό και η συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του άριστη - είναι κοινώς δύσκολο και θα πρέπει να... προσπαθήσει κανείς επί τούτου για να το σπάσει. Είναι επίσης πιστοποιημένο κατά IP65: αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι αδιάβροχο (όχι μόνο στο "απλό" νερό της βροχής αλλά και σε ποσότητα νερού για κάποια ώρα όπως π.χ. από το λάστιχο του ποτίσματος), καθώς και απρόσβλητο από σκόνη, άμμο ή λάσπη. Πιάνοντας κανείς στα χέρια του το βαρύ, συμπαγές Outdoor WiFi Powerline αμέσως καταλαβαίνει πως αυτό... εννοεί απολύτως σοβαρά να λειτουργεί εκτεθειμένο στην κακοκαιρία οποιουδήποτε είδους, για χρόνια. Respect!

Το Outdoor WiFi Powerline στην πράξη λειτουργεί όπως και άλλα προϊόντα της devolo που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν, όπως π.χ. το dLan 1200+ ή αντίστοιχα άλλων κατασκευαστών, όπως π.χ. το TP-Link AV500: χρησιμοποιεί το ηλεκτροδοτικό δίκτυο του εκάστοτε σπιτιού για να "πάρει" από την συσκευή πρόσβασης στο Internet (modem/router) την Δικτυακή σύνδεση και να την "μεταφέρει" σε οποιονδήποτε χώρο υπάρχει πρίζα, μέσω ρεύματος. Το νέο προϊόν της devolo, ωστόσο, αξιοποιεί εξωτερική πρίζα και λαμβάνοντας στα υπ' όψιν τις παραμέτρους της ειδικής λειτουργίας του: το φις του δεν είναι το "απλό" αλλά μπαλαντέζας, άριστα προστατευμένο από νερό η σκόνη, ενώ το καλώδιο σύνδεσης με την συσκευή είναι μακρύ (5 μέτρα) επιτρέποντας την τοποθέτησή της σε υπολογίσιμη απόσταση από το σπίτι.


Όπως εύκολα θα παρατηρήσει βέβαια οποιοσδήποτε γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα προϊόντα, για να λειτουργήσει το Outdoor WiFi Powerline υπάρχει και το μικρό ζήτημα του... πώς φτάνει η Δικτυακή σύνδεση μέχρι την εξωτερική πρίζα (προφανώς). Η ελληνική θυγατρική της devolo είχε ευγενικά προνοήσει να μάς αποστείλει για τις ανάγκες της αξιολόγησης της νέας της πρότασης και έναν προσαρμογέα dLAN 550 duo+, τον οποίο τοποθετήσαμε σε μία πρίζα κοντά στο router μας και συνδέσαμε σε αυτόν, ώστε μέσω του ρεύματος η εξωτερική πρίζα να "πάρει Internet" και από εκεί να το λάβει με το φις-μπαλαντέζα του Outdoor WiFi Powerline. Η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη, απλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί στο ολικό κόστος και αυτό ενός τέτοιου προσαρμογέα (ο συγκεκριμένος πολύ καλός πάντως της devolo κοστίζει μόλις €45 με δύο θύρες Ethernet).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ