Wine bars της Αθήνας για κάθε γούστο

Παλιά και νέα οινικά σποτ που φροντίζουν ώστε το terroir της πρωτεύουσας να παραμένει γοητευτικά πλούσιο.

Τα καλύτερα wine bars στην Αθήνα το 2023

Από το Ασύρτικο και το Ξινόμαυρο έως τις ιδιαίτερες εμφιαλώσεις του Νέου Κόσμου και από τα εξόχως ταιριαστά πιάτα μέχρι τα εξαιρετικά φιλόξενα εσωτερικά τους, τα wine bars της πόλης δεν έπαψαν ποτέ να συγκινούν το οινόφιλο κοινό ή να δημιουργούν καινούριους φίλους, γύρω από ένα ποτήρι -ή μπουκάλι- κρασιού.

Wine bars, οινικά σποτ, παλιά και νέα σημεία σαν τα παρακάτω, φροντίζουν ώστε το terroir της πόλης να παραμένει διαρκώς εύφορο και πλούσιο.

'By the Glass', η κλασική αξία του downtown

 Εντός της αστικής αύρας της Στοάς Ράλλη και δίπλα από τη γοητευτικά ήσυχη Πλατεία Ραλλούς Μάνου, το 'By The Glass' δεν είναι απλά ένα ακόμη wine bar της Αθήνας αλλά ένα σημείο αναφοράς για το πεδίο του κρασιού και της γεύσης στην πόλη.

By the Glass Wine bar Αθήνα 2

Αποτελεί μία οινική σταθερά, περιπλέκοντας όμορφα location, ατμόσφαιρα και trend - ένα σημείο συνάντησης όχι μόνο για φανατικούς οινόφιλους αλλά και για όλους όσοι επιθυμούν να τσιμπήσουν κάτι, να τα πουν και να γνωρίσουν μία ωραία ετικέτα, σε ένα έξοχο και ακραία αθηναϊκό σκηνικό.

Διάβασε περισσότερα για το wine bar 'By the Glass' εδώ.

Στη Νέα Σμύρνη, για το σχεδόν speakeasy wine bar 'Κάρολο'

Χώρος κρυμμένος τόσο-όσο ώστε να τον ανακαλύπτουν εκείνοι που επιθυμούν να εξερευνήσουν πραγματικά τις αληθινές απολαύσεις της ζωής, 'βυθισμένος' στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου. Ασυνήθιστο σημείο για ένα wine bar θα έλεγε κανείς αλλά εκεί ακριβώς στεγάζεται ο 'Κάρολος'.

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 9

Η έμπειρη ομάδα του θα σε ξεναγήσουν στις διαδρομές του ελληνικού κρασιού, με δεκάδες ετικέτες, προσεκτικά διαλεγμένες ώστε να ικανοποιούν κάθε γούστο και παλέτα, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό ένα άκρως αντιπροσωπευτικό φάσμα της χώρας μας, σε περιοχές, ποικιλίες και κτήματα.

Διάβασε περισσότερα για το wine bar 'Κάρολος' εδώ.

'Oh! Dio', στο Θησείο για ένα wine bar σχεδόν... θεϊκό

Σε ένα από τα πιο προνομιακά όσο και αντιπροσωπευτικά σημεία της Αθήνας, στο Θησείο και εκεί όπου άλλοτε στεγαζόταν το Ωδείο Athenaeum Μαρία Κάλλας, το 'Oh! Dio' συστήνεται εδώ και λίγο καιρό σαν μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο πεδίο των wine bar restaurants της πόλης.

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 1

Η Φωτεινή Παντζιά του 'By The Glass' και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας, γεμάτο ιστορία, τέχνη και γαστρονομία.

Διάβασε περισσότερα για το wine bar 'Oh! Dio' εδώ.

'Psyche', ένα wine bistro-όαση στο αθηναϊκό κέντρο

Για πάνω από έναν χρόνο, το 'Psyche' υπηρετεί όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο wine bistro, όντας παράλληλα μία αληθινή όαση στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα εκ των κεντρικότερων σημείων της πρωτεύουσας.

Psyche wine bar Αθήνα 11

Η feelgood ιδιοσυγκρασία του και το οικείο περιβάλλον του φτιάχνουν τον φιλόξενο καμβά, πάνω στον οποίο η ομάδα του ζωγραφίζει με τις οινικές της επιλογές. 

Διάβασε περισσότερα για το wine bistro 'Psyche' εδώ.

'Τανίνη Αγάπη μου', ένα διαφορετικό wine bar των Εξαρχείων

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, περίπου 5 χρόνια πριν, το 'Τανίνη, Αγάπη μου' έγινε talk of the town και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους εντός των αθηναϊκών τειχών.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 14

Μία ομάδα ανθρώπων εκ των οποίων ο καθένας αγαπά το κρασί με τον δικό του τρόπο, έφτιαξαν έναν πολύχρωμο και ανοιχτόκαρδο χώρο/wine bar ώστε να διηγηθούν οινικές ιστορίες και να μοιραστούν το πάθος τους. 

Διάβασε περισσότερα για το wine bar 'Τανίνη Αγάπη μου' εδώ.

'Terroirist': Φέρνοντας τη wine bar κουλτούρα στο Χαλάνδρι

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, το wine bar 'Terroirist' στεγάζεται σε μία παλιά μονοκατοικία από τη δεκαετία του 1960 που έχει όμορφα αναπαλαιωθεί, διατηρώντας πολλά από τα δομικά της στοιχεία και εμπλουτίζοντάς τα με industrial και θεατράλε πινελιές.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 4

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μία θαυμάσια διαμορφωμένη αυλή πλαισιώνει το χωροταξικό της γίγνεσθαι, την ίδια στιγμή που όλοι οι χώροι ντύνονται με jazz, blues και funk μουσικές.

Διάβασε περισσότερα για το wine bar 'Terroirist' εδώ.

Bonus: Μία απροσδόκητη οινική έκπληξη

Σε ένα σουβλατζίδικο των Εξαρχείων υπάρχει ένα σχεδόν μυστικό κελάρι με σπουδαία κρασιά

Προφανώς και γνωρίζεις τον 'Πρίγκιπα', ένα από τα πιο δυνατά assets της Αθήνας όταν η κουβέντα πηγαίνει στα σουβλάκια με ονομασία προέλευσης αλλά και στις βορειοελλαδίτικες γευστικές αναφορές.

Το κελάρι κρασιών Καταγώγι στο σουβλατζίδικο Πρίγκιπας 8

Όμως ο 'Πρίγκιπας' δεν περιορίζεται εκεί. Αγαπά πολύ το κρασί και επενδύει διαρκώς στην οινική του εξέλιξη. Η πρόσφατη ανανέωση του χώρου του έφερε μαζί της και το 'Καταγώγι', ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο κελάρι, όπου αποθηκεύεται μία μεγάλη ποικιλία φυσικών κρασιών. 

Διάβασε περισσότερα για το 'Καταγώγι' του 'Πρίγκιπα' εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Τανίνη, Αγάπη Μου

Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια
  • Bars

Πρίγκιπας

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Psyche

Κορνάρου 4, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Terroirist

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Oh! Dio

Αδριανού 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Κάρολος Wine Bar

Ομήρου 41-43, Ν. Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.