Δίκτυο Agrinet 19/03/2009

Στη Θράκη αγροτουριστικά

Από τα στενά του Νέστου ως το Δέλτα του Έβρου η άνοιξη κάνει πάρτι στη θρακιώτικη ύπαιθρο. Πάνω που λέγαμε να πεταχτούμε για birdwatching, μάθαμε ότι η περιοχή μόλις απέκτησε και την πρώτη της αγροτουριστική συμμαχία...

banner

Η ισχύς εν τη ενώσει, δεν λένε; Ε, κάπως έτσι το είδαν οκτώ επιχειρηματίες από τη Θράκη κι έστησαν το αγροτουριστικό δίκτυο Agrinet για να προβάλουν την περιοχή ποιοτικά και να προσελκύσουν επισκέπτες με πλήρη πακέτα. Η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε, αλλά ήδη ετοιμάζουν μια ιστοσελίδα κι έναν μίνι τουριστικό οδηγό, ενώ σε επόμενη φάση θέλουν να προωθήσουν ιδιαίτερους, αλλά όχι τόσο προβεβλημένους προορισμούς, όπως η Αρχαία Ισμάρα Ροδόπης, το απολιθωμένο δάσος Λευκίμμης και το σιδηροδρομικό μονοπάτι στα στενά του Νέστου.
Ποιοι είναι λοιπόν οι Agrinet; Κατ' αρχήν, επτά μικρά προσεγμένα ξενοδοχεία και μία εταιρεία εναλλακτικών δραστηριοτήτων και προσεχώς το Μουσείο Μετάξης Σουφλίου, το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρομά στην Κομοτηνή, το εργαστήριο γλυκών Νεντίμ αλλά και εστιατόρια που προσφέρουν τοπική γαστρονομία.
Ρωξάνη Country House Ατενίζει το θρακικό πέλαγος από τη Μαρώνεια Κομοτηνής και προσφέρει 26 γουστόζικα δωμάτια, πρωινό με τοπικά προϊόντα και περιηγήσεις με 4x4 και ποδήλατα, για να δείτε τα πουλιά αλλά και τ' άστρα (2533041391, www.roxani.com).
>Θράσσα Πραγματικό ησυχαστήριο στην όχθη της μικρής λίμνης του Τυχερού Έβρου. Έχει 15 δωμάτια και υποδομή για ποδηλατικές και ιππικές διαδρομές (2554020080,
www.thrassa.gr).
Απολιθωμένο Δάσος Στη Λευκίμμη, μέσα σε 23 στρέμματα καταπράσινης φύσης. Τα καλόγουστα σπίτια του είναι φουλ εξοπλισμένα με τζάκι, BBQ και play room (2554033372, www.ap-dasos.gr).
Λεύκιππος Αποτελείται από δύο παραδοσιακού ύφους οικήματα, το πρώτο στην πλατεία της Λευκίμμης και το καινούργιο στο λόφο πάνω από το χωριό - εδώ έχουν δωμάτια με τζάκι και υδρομασάζ (2554033313, www.lefkippos.gr).
>Το Δαδιάσελο Κοντά στο κέντρο ενημέρωσης της Δαδιάς, έξι αυτόνομες μεζονέτες με τζάκι, υδρομασάζ και πισίνα. Στο πρωινό θα σας φέρουν τραχανά και αβγόφετες (2554032333,
www.dadiaselo.gr).
Αργυρορρύτης Προσεγμένο ξενοδοχείο σε λόφο πάνω από τις Φέρες, με ανοιχτή θέα ως την Τουρκία. Δέκα σύγχρονα διαμερίσματα και άνετοι κοινόχρηστοι χώροι (2555088120, www.argiroritis.gr).
Ευρωθήραμα Τα πετρόχτιστα σπιτάκια του απλώνονται σ' ένα τεράστιο καταπράσινο κτήμα στον ακριτικό Πεντάλοφο Έβρου. Στην ταβέρνα σερβίρουν κυνήγι από το δικό τους εκτροφείο θηραμάτων (2556061202, www.eurothirama.gr).
Για rafting και πεζοπορίες στον Νέστο, jeeping στη Ροδόπη, ποδηλατάδες και κανό στον Έβρο, αναζητήστε μια από τις βάσεις της Riverland σε Τοξότες, Σταυρούπολη και Τυχερό (2541062488, www.riverland.gr).

Ιωάννα Γκομούζα

Σχετικοί Προορισμοί
banner
banner