Τα θεματικά πάρκα της Ευρώπης 07/06/2007

Τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές πλησιάζουν και τα μικρά σας έχουν αρχίσει να ονειρεύονται ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού; Τα θεματικά πάρκα της Ευρώπης είναι ταμάμ για να ξεκινήσετε ιδανικά τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

banner

Eν αρχή ην βεβαίως η Disneyland. Όχι μόνο επειδή κατέχει την πρωτοκαθεδρία στους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, αλλά και γιατί φέτος κλείνει τα δεκαπέντε χρόνια της και φιλοξενεί όλα τα παιδιά έως 7 ετών εντελώς δωρεάν! Στα δύο πάρκα της στο Παρίσι θα φωτογραφηθείτε με τον Μίκυ και τον Πινόκιο μπροστά στο αστραφτερό κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης και θα παίξετε μέχρι τελικής πτώσης σε δύο νέα παιχνίδια στο Walt Disney Studios Park, βουτώντας με το Νέμο στον ωκεανό του Crush's Coaster και με τον Κεραυνό McQueen στο Cars Race Rally. Για οργανωμένα πακέτα διασκέδασης, απευθυνθείτε στην TUI Hellas, που είναι επίσημος αντιπρόσωπος του resort στην Ελλάδα (2109495200, www.tui.gr)./>Μια κοντινή πρόταση, στην οποία μάλιστα μπορεί να οργανώσει το ταξίδι σας η Superfast Ferries (2108919130, www.superfast.com), είναι η Gardaland στη λίμνη Garda της Βόρειας Ιταλίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας, στο οποίο μπορείτε να ταξιδέψετε στο Διάστημα με UFO, αλλά και στο Αρχοντικό των Καπουλέτων (www.gardaland.it) και να το συνδυάσετε με αυτοκινητάδες στις ιταλικές Άλπεις, σ' ένα πολύ όμορφο τοπίο και με πολλές ατραξιόν για παιδιά (σαφάρι ζώων σε πάρκο, aqua park κ.λπ.).
Το Alton Towers έξω από το Λονδίνο θα ενθουσιάσει τους εφήβους. Σημειώστε ότι παρέχονται ειδικές εκπτώσεις για παιδιά στις online κρατήσεις (www.altontowers.com)./>Στην Ισπανία σημειώστε το Port Aventura έξω από τη Βαρκελώνη, με παιχνίδια περιπέτειας, θεματικές πόλεις και προσομοιώσεις από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου (από το Σινικό Τείχος έως την Άγρια Δύση). Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε τετράστερα ξενοδοχεία και καλό φαγητό (www.portaventura.com).
Αν πάλι κινηθείτε προς την Κεντρική Ευρώπη, βάλτε στη λίστα σας το Efteling στην Ολλανδία, για τη ρετρό γοητεία και τα υπέροχα σκηνικά με μεσαιωνικούς δράκους, παραμυθένια δάση και ιππότες (www.efteling.nl), και το Europa Park, το πιο γνωστό adventure park της Γερμανίας (www.europapark.de), το οποίο διαθέτει adventureland, chocoland, εκατοντάδες παιχνίδια και τρία τετράστερα ξενοδοχεία-αντίγραφα γνωστών μνημείων, όπως το Κολοσσαίο.