Κάλυμνος 07/08/2003

Διακοπές και αναρρίχηση

Διακοπές και αναρρίχηση

Αν είστε τύπος που δεν μπορεί να καθίσει απλώς στην… ψάθα του, αν σας εξιτάρει η ιδέα ν' αγναντεύετε τα γαλανά νερά του Αιγαίου από εκεί που δεν φτάνει… πόδι παραθεριστή, τότε η Κάλυμνος είναι το «νησί» σας. Συμμετέχοντας στη σχολή αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών, συνδυάζετε διασκέδαση, άθληση και διακοπές σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές των Δωδεκανήσων.

banner

Πολλοί παρομοιάζουν την αναρρίχηση με ιδιόμορφο χορό σε κάθετο επίπεδο. Μια βόλτα στα αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου, όπου συγκεντρώνεται τα τελευταία χρόνια η αφρόκρεμα της παγκόσμιας αναρρίχησης, ίσως σας πείσει να ξεκινήσετε κι εσείς τις αναβάσεις. Όπως μας λέει άλλωστε ο Άρης Θεοδωρόπουλος, ο γνωστός εκπαιδευτής που διοργανώνει σταθερά σχολές αναρρίχησης στο νησί, για ν' ασχοληθείς δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από σχετικά καλή φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση. Μαζί με μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών θα σας οδηγήσει κυριολεκτικά σε άλλα ύψη!
Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους αναρριχητές, διαρκεί 10 ημέρες (21 - 30/8) και ξεκινά με συνάντηση γνωριμίας στο εντευκτήριο του ΕΟΣ Αχαρνών στις 18/8. Το καθημερινό πρόγραμμα στο νησί περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα (στις 7 π.μ.), αναρρίχηση σε επιλεγμένα πεδία το μεσημέρι και απογευματινή θεωρητική ενημέρωση.
Φυσικά υπάρχει άφθονος χρόνος για να σεργιανίσετε στα σοκάκια της Πόθιας, να φτάσετε στο Χωριό, την παλιά πρωτεύουσα και στο γραφικό Εμπορειό, να «τσακίσετε» τους περίφημους χταποδοκεφτέδες στις ψαροταβέρνες της Πόθιας, να τιμήσετε τις υπέροχες παραλίες. Οι καλύτερες, με βαθιά κρύα νερά, βρίσκονται στην περιοχή «Μπροστά». Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στο τουριστικό Μασούρι, στον ήσυχο Πλατύ Γιαλό ή να δώσετε ραντεβού στα beach bars στο νεανικό Καντούνι. Από την Πόθια και το Βαθύ ξεκινούν καθημερινά καϊκάκια για απρόσιτες οδικώς παραλίες, ενώ από τις Μυρτιές έχει δρομολόγια για το μικροσκοπικό νησάκι Τέλενδος.

Info

Πληροφ.: 6944/505279, 2102461528. Το κόστος της σχολής είναι € 350 και € 320 για τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών. Περιλαμβάνει τα δίδακτρα, τον εξοπλισμό (εκτός από τα ειδικά παπούτσια που πρέπει να αγοράσετε) και το βιβλίο - εγχειρίδιο της σχολής. Δεν περιλαμβάνει τις μετακινήσεις, τη διατροφή και τη διαμονή. Μπορείτε ωστόσο να κλείσετε δωμάτιο στα οικονομικά Λαμπρινός studios (€ 15 ανά ημέρα το άτομο) στο Μασούρι, όπου θα μείνουν οι περισσότεροι της ομάδας ή εναλλακτικά σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του νησιού. Στο Καντούνι στα Kalydna Island (22430/47190) και Elies (22430/47890). Στο Μασούρι στο Plaza (22430/47156).

banner

Ιωάννα Γκομούζα