Χλόη Λασκαρίδη: «Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για το Elatos Resort» 21/10/2022

Με την προσθήκη του στον όμιλο των «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George», το εμβληματικό κατάλυμα του Παρνασσού θα υποβληθεί σε ολικό makeover για τα επόμενα δύο χρόνια, πριν ανοίξει ξανά τις πόρτες του ως ορεινό θέρετρο πολυτελείας.

banner

Αγκαλιασμένο από τα καταπράσινα έλατα του Παρνασσού και απλωμένο αμφιθεατρικά σε μία έκταση σχεδόν εκατό στρεμμάτων, το «Elatos Resort & Health Club» είχε τα τελευταία 25 χρόνια εδραιωθεί ως ένα από τα πλέον εμβληματικά θέρετρα της περιοχής. Τα ξύλινα σαλέ και το αλπικής αισθητικής κεντρικό καθιστικό του έγιναν καρτ ποσταλ για τη χειμερινή θαλπωρή του Παρνασσού, ενώ η μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα με τη θέα προς τις χιονισμένες βουνοπλαγιές αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της easy going ορεινής ραστώνης που προσέφερε το γοητευτικό αυτό ησυχαστήριο. Έχοντας όμως εσχάτως αρχίσει να δείχνει την ηλικία του περισσότερο απ’ όσο προλάβαινε η ιδιοκτησία του να καλύψει, το «Elatos Resort» χρειάστηκε να αλλάξει ιδιοκτησία, για να αλλάξει σελίδα.

Αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας Ελετσον των εφοπλιστών Κέρτσικοφ, Χατζηελευθεριάδη και Καρασταμάτη, και της οικογένειας Αθανάσιου Λασκαρίδη, το «Elatos Resort» πέρασε πρόσφατα στην ιδιοκτησία Λασκαρίδη, βασικού μετόχου του ομίλου Λάμψα, που περιλαμβάνει στολίδια όπως η «Μεγάλη Βρεταννία», το «King George» και το «Athens Capital» στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα «Hyatt Regency» και «Mercure Excelsior» στο Βελιγράδι.

Προσθήκη με ιδιαίτερα συναισθηματική αξία για την οικογένεια Αθανάσιου Λασκαρίδη, αφού από την περιοχή κατάγεται η μητέρα του, το «Elatos Resort» θα υποβληθεί σε ριζικό makeover, με τα σχέδια να περιλαμβάνουν ολικό ανασχεδιασμό του resort και πλήρη αναβάθμιση των υποδομών. «Σύμφωνα με το σχέδιο ανακαίνισης, το resort δεν αναμένεται να λειτουργήσει τη φετινή σεζόν, αλλά ούτε και το 2023, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες που απαιτούνται», αποκαλύπτει η κυρία Χλόη Λασκαρίδη, επικεφαλής των ξενοδοχείων του ομίλου Λάμψα, μιλώντας αποκλειστικά στο «αθηνόραμα travel».

banner

Τοποθετημένο στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού, σε μικρή απόσταση από τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου, στη σημερινή του εκδοχή το «Elatos Resort», αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και 45 ξύλινα bungalows – σαλέ, το καθένα τους με καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο και ιδιωτική βεράντα με θέα στο βουνό. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ορεινό θέρετρο πολυτελείας με έμφαση στις υπηρεσίες spa και ευεξίας και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οράματος για μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας», συμπληρώνει η κυρία Λασκαρίδη. «Ευελπιστούμε ότι με συντονισμένες προσπάθειες θα καταφέρουμε να δούμε ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού της χώρας μας τα επόμενα χρόνια, αλλά και νέους προορισμούς να μπαίνουν στο προσκήνιο, με απώτερο στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των τουριστών όλο το χρόνο», κατέληξε.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

banner
banner