Ταξίδι με τη νέα γενιά “αντι-οδηγών” της Lonely Planet 18/04/2022

Η «Lonely Planet» βάζει τέλος στους δυσκαμπτους, ογκώδεις ταξιδιωτικούς οδηγούς

Απ’ τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στις αναζητήσεις της τελευταίας στιγμής, η ιντερνετική εποχή αδιαμφησβήτητα έφερε μαζί της νέους τρόπους για να ταξιδεύουμε. Υπάρχει όλο και λιγότερος χώρος, πλέον στη βαλίτσα - τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά - για δύσκαμπτους, oγκώδεις ταξιδιωτικούς οδηγούς.

banner

Επιδιώκοντας, λοιπόν, να συμφιλιώσει παραδοσιακές ταξιδιωτικές αξίες με φρέσκες ιδέες για περιπλανητές νέας εποχής, η Lonely Planet λάνσαρε τέλη Μαρτίου τη νέα σειρά «αντι-οδηγών» «Experience Guides». Γραμμένοι από ντόπιους ειδικούς με βαθιά, εμπειρική γνώση του κάθε προορισμού, οι εν λόγω οδηγοί χωρίζονται σε πιασάρικες ενότητες εμπνευσμένες απ’ τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα -απ’ τη ζωή στην παραλία στις καλύτερες παμπ μιας περιοχής-, με εύπεπτα γραφήματα, διαδραστικές εμπειρίες και κώδικες QR για ανακαλύψεις-έκπληξη στα πεταχτά. Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς Chris Zeiher, πολλά απ’ τα παραπάνω “δεν μπορείς καν να τα γκουγκλάρεις”. Κι όλα σ’ ένα ανάλαφρο, ντιζαϊνάτο πακέτο.

Τους έξι πρώτους οδηγούς για Ιταλία, Πορτογαλία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία και Ισλανδία θ’ ακολουθήσουν άλλοι 29 μέσα στο 2022. Με την ψηφιακή αποτοξίνωση ν’ αποτελεί μία απ’ τις δημοφιλέστερες ταξιδιωτικές τάσεις του 2022, έντυπες συλλογές με πρωτοτυπία και την “πένα” στο μέλλον μάς δίνουν όλο και περισσότερες αφορμές ν’ αποδράσουμε από μια υπέρ-δικτυωμένη καθημερινότητα.

banner

Δανάη Μολόχα

banner
banner