Το μυκονιάτικο «Coya» παντρεύει Περού με το νησί των ανέμων 09/09/2021

Από τις σχετικά νέες εισόδους στην πολυτελή γευσιγνωστική βεντάλια που προσφέρει η Μύκονος, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω μας το καλοκαίρι χωρίς να αναφερθούμε στο «Coya». Με εμπειρία από τα εστιατόρια στο Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Ντόχα, Λονδίνο, Παρίσι, Μόντε ΚάρλοκαιΓκστάαντ, το Μυκονιάτικο αδελφάκι των «Coya» προσφέρει στον επισκέπτη, ήδη από τη στιγμή της άφιξης του, ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική, με γεύση ριζωμένη στον περουβιανό πολιτισμό. Αυτό εντείνεται από ένα μικρό και ενσωματωμένο «touch» από Ελλάδα -όπως η προσθήκη του αχινού- που απολύτως επιτυχημένα επιμελείται ο γνωστός σεφ Μάριος Τσουρής.

banner

Όλα αυτά, σερβίρονται σε ένα περιβάλλον περουβιανής όασης με πολλά ethnic διακοσμητικά στοιχεία και latin μουσική, το οποίο όμως συμπληρώνεται από τις Μυκονιάτικες βουκαμβίλιες και το ιδιαίτερο πνεύμα του νησιού. Ξεκινήστε με μια γουλιά από το signature cocktail του Coya «Pisco Sour» (για τους μη μυημένους Pisco είναι μπράντυ από σταφύλι και αποτελεί το εθνικό ποτό του Περού), προτού αφεθείτε στις επιλογές ενός απολαυστικού καταλόγου. Σε κάθε περίπτωση, τολμήστε τη σπιτική Γκουακαμόλε -Crocantes con Guacamole- που φτιάχνεταιπάνω στο τραπέζι σας και φυσικά τα καλοκομμένα και με τη σωστή οξύτητα σεβίτσε. Ως κυρίως πιάτο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κρέας ή ψάρι, όπως και να ‘χει, όμως, κρατήστε χώρο για την εξαιρετική μους decafé con Quinoa y Coco, που προσφέρεται μόνο στη Μύκονο.

To προσωπικό είναι ευγενέστατο και σωστά ενημερωμένο. Μη διστάσετε να ρωτήσετε για κάθε απορία σας σχετικά με τον κατάλογο. Θα σας δώσουν πρόθυμα όλες τις διευκρινήσεις. Για την επίσκεψη σας, η κράτηση είναι απαραίτητη.

banner

Οδός Μαλαματένιας, Ματογιάννια Μύκονος | 0030 22890 22515 | https://www.coyarestaurant.com/mykonos/

Διονύσης Κούκης

banner
banner