Το «Deck» είναι ένας κοσμοπολίτικος γευστικός πολυχώρος στα μέτρα της Νάουσας της Πάρου 06/09/2021

Το προνομιούχο κτίριο του παλιού Ξενία με θέα στην παραλία Πιπέρι έστεκε για χρόνια παρατημένο και πλέον με τη δημοπράτησή του από τον Δήμο περνάει σε νέα εποχή έχοντας μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο - μπαρ. Απλωμένο σε διαφορετικά επίπεδα, με επιπλέον κλειστούς χώρους με ανοιγόμενες οροφές (σχεδιάζεται να μείνει ανοιχτό όλο το χρόνο), το «Deck» ξεκίνησε τη σεζόν τον Αύγουστο, δίνοντας δυνατό γαστρονομικό στίγμα με τον Γιάννη Λουκάκο στο τιμόνι να επιμελείται αλλά και να επιβλέπει προσωπικά το μενού, δίνοντας το παρών τον περισσότερο καιρό στην κουζίνα.

banner

Όπως μας είπε ο ίδιος ο σεφ εστίασε σε πρώτη φάση σε ένα μεσογειακό μενού, ενώ του χρόνου υπάρχουν σχέδια και για ένα δεύτερο μενού με ασιατικό προσανατολισμό για να συνοδεύει τα κοκτέιλ του μπαρ. Του χρόνου ετοιμάζεται και χώρος εκδηλώσεων του Δήμου, στο κάτω επίπεδο, το οποίο σου αποκαλύπτεται και από τζαμένια ανοίγματα στο πάτωμα του εσωτερικού χώρου, ενώ αναμένεται να δουλεύει όλη μέρα συμπληρώνοντας με πρωινό, καφέ και βέβαια ποτό το εστιατορικό σκηνικό, σερβίροντας και στην παραλία από κάτω. Πίσω από το φιλόδοξο αυτό project βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας του νησιού Θανάσης Κατρής της WATT, ο οποίος διαχειρίζεται το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Πάρου, και το beach bar-restaurant της παραλίας του Φάραγγα, μαζί με τη σύζυγο του Ελένη Γάτου-Κατρή.

Στον ατμοσφαιρικά φωτισμένο χώρο του «Deck» με την έντονη παρουσία της πέτρας, συναντάς από αργά το απόγευμα παρέες Ελλήνων κυρίως αλλά και ξένων επισκεπτών, ενώ η ομάδα έχει στελεχωθεί με επαγγελματίες, παρόλες τις αντιξοότητες της εποχής, με τον σεφ Νίκο Γαλατσάνο στην κουζίνα και τον γνώριμο από τη θητεία του σε γνωστά Αθηναϊκά αλλά και Μυκονιάτικα εστιατόρια Παύλο Μουζάκη επί της διαχείρισης.

banner

Το comfort μενού του «Deck» συνδυάζει το γήινο με το κοσμοπολίτικο, με highlight τα σπαγγέτι Neri σαν caccio e pepe με καλοκαιρινή τρούφα, κρόκο αβγού κονφί σε ελαιόλαδο, κρέμα παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζει το ταρτάρ τόνου με καρπούζι, μαγιονέζα δυόσμου και τσιπς γαρίδας, στις σαλάτες η μοτσαρέλα μπουράτα συναντά το παντζάρι σε διάφορες υφές, με βινεγκρέτ βατόμουρο και γκρανόλα, ενώ ο μπακαλιάρος Αιγαίου κονφί σε ελαιόλαδο με μπαχαρικά συνοδεύεται με πέρλες από κουρκούτι, κρέμα ταραμά, παντζάρι σε δύο υφές και βινεγκρέτ με πορτοκάλι και μάνγκο. Σε υψηλό επίπεδο και τα γλυκά, με το εκμέκ με κρέμα από μαστίχα και μαχλέπι, τραγανό κανταϊφι, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, παγωτό φιστίκι και βατόμουρο να κλέβει την παράσταση.

Στα κοκτέιλ, με την υπογραφή της @BART_ATHENS και του Κωνσταντίνου Θεοδωρακόπουλου τα κλασικά πειράζονται με τοπικές πινελιές, όπως το Aegean Spritz με Bitter bianco, Bruxo, κρασί Μονεμβασιά και 3 cents Aegean tonic, ή το Paros Negroni όπου με Beefeater, παριανή σούμα, Campari, Cocchi dopo Teatro, λιαστή ντομάτα και τοπικά μυρωδικά.

Παραλία Πιπέρι, Νάουσα Πάρος, 6986515817, https://deckparos.gr/

Δέσποινα Ζευκιλή

banner
banner