H «Galazia Hytra» έχει δικαίως καθιερωθεί ως το καλό εστιατόριο της Πάρου 02/09/2021

Η επένδυση στη γαστρονομία του πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχείου «Summer Senses Luxury Resort» στη Μάρπησσα της Πάρου, σε συνεργασία με τον κραταιό restaurateur Απόστολο Τραστέλη, ξεκίνησε πριν δύο καλοκαίρια και παρόλες τις δυσκολίες της covid εποχής, η «Galazia Hytra»  έχει καταφέρει να καθιερωθεί με το σπαθί της ως το καλό γαστρονομικό εστιατόριο της Πάρου.

banner

Κάθε χρόνο και καλύτερη, έχει θέσει νέα δεδομένα σε ένα νησί που παρόλο το κοσμοπολίτικο προφίλ του δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερο έργο στο χώρο της γαστρονομίας, και δη της υψηλής, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες επενδύσεις και καθόδους γνωστών σεφ στην Πάρο, όπως έγινε αισθητό το φετινό καλοκαίρι. Η φίνα μοντέρνα κουζίνα του Τάσου Μαντή, που βάζει στο επίκεντρο βότανα, κηπευτικά, μυρωδικά και ζυμώσεις σε ένα σύγχρονο πνεύμα, χαρίζοντας στην Αθηναϊκή «Hytra» Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin, παρουσιάζεται εδώ σε μια πολύ καλή εκδοχή, με τον head chef Δημήτρη Βρατσίδη να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, συνεπικουρούμενος από μια καλοκουρδισμένη, παρόλα τα φετινά εμπόδια, ομάδα στην κουζίνα και το σέρβις.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η «Galazia Hytra» αποτέλεσε προορισμό τόσο για επώνυμους επισκέπτες όσο και για τους λάτρες του fine dining. Ο χώρος είναι πολύ ατμοσφαιρικός, με το λιτό σοφιστικέ ντιζάιν να αναδεικνύει το τοπίο: εμείς πετύχαμε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι να καθρεφτίζεται στο Αιγαίο με τη φωτισμένη Μάρπησσα, το Πίσω Λιβάδι και τον λόφο του Κέφαλου στο φόντο.

banner

Φρεσκάδα και γήινα αρώματα συνδυάζονται σε μοντέρνα πιάτα, αρκετά από τα οποία και με νότες ελληνικότητας, όπως το χταπόδι ριγανάτο με λεμονάτες πατάτες, αγκινάρα τουρσί, πορτοκάλι και νεροκάρδαμο. Ξεχωριστοί σταθμοί το αρωματικότατο μπλε ελληνικό καβούρι με ιπποφαές και καρότο σε ζύμωση και λάδι τσάιβς και ο μπακαλιάρος με κρέμα από πεύκο και σάλτσα βουτύρου αρωματισμένη με φύκια. Τα signature ψωμάκια με λιναρόσπορο και σπόρους κάνναβης που συνοδεύονται από δικό τους βούτυρο αλλά και το περίφημο κέικ λεμόνι, μπισκότο βανίλιας, παγωτό ελαιόλαδο και βασιλικό απογειώνουν την εμπειρία, ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία και τοπικών πρώτων υλών, όπως το πεντανόστιμο μάνγκο Πάρου που συνοδεύει τη μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, κάσιους και κρέμα ιπποφαές αλλά και τα κρίταμα και η κάπαρη που νοστιμίζουν τις καρδιές μαρουλιού στη σχάρα με παλαμίδα.

Θα συνδυάσετε τις επιλογές σας με ετικέτες από την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και cocktails.

«Summer Senses Luxury Resort», Μάρπησσα, Πάρος, κρατήσεις στο 2284093000.

Δέσποινα Ζευκιλή

banner
banner