«Paliria»: Δημιουργική παράδοση στο κύμα 30/08/2021

Μοναδικές γεύσεις πλαισιωμένες από ένα εκπληκτικό περιβάλλον: αυτά είναι τα βασικά συστατικά της εμπειρίας «Paliria», στην Πλάκα της Ελούντας, λίγη σημασία όμως θα είχαν, χωρίς την έμπνευση, το ταλέντο και την τεχνική του σεφ Γιώργου Μουσκεφτάρα και της ομάδας του που, με την επιβλητική όψη της Σπιναλόγκας στο φόντο, οπλίζουν τη φαρέτρα τους με εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γη και τη θάλασσα της Κρήτης, για να ανασκευάσουν την κλασική μορφή της ελληνικής παράδοσης, με τολμηρούς συνδυασμούς που μεταφράζονται σε συναρπαστικά πιάτα.

banner

Μεγάλα φρέσκα ψάρια που μοσχοβολούν θάλασσα, εκλεκτά όστρακα και αστακοί απ’ τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό, αλλά και ωμοφαγικά φαβορί σαν το σεβίτσε σφυρίδας ή το καρπάτσιο γαρίδας, συναντούν εκλεκτές προτάσεις κρεατοφαγίας, όπως το καρέ από κρητικό αρνάκι με οφτή πατάτα, ενώ πιάτα όπως το λαβράκι με πουρέ σελινόριζας ή ο τόνος με σπαράγγι και η γαρίδα με τοπιναμπούρ, φέρνουν στο τραπέζι το φινετσάτο άγγιγμα του σεφ. Φυσικά, το αφράτο μιλφέιγ που αποτελεί παράδοση 15ετίας για την «Paliria», παραμένει σταθερά στην κάρτα των επιδορπίων, με τη lemon tart με υγρή μαρέγκα και το cheesecake φούρνου να ακολουθούν κατά πόδας, για να κλείσουν πληθωρικά το γευστικό ταξίδι.

Chef’s Tip: «Ένα δεύτερο ενυδρείο, που φιλοξενεί εκλεκτά όστρακα, έχει προστεθεί φέτος πλάι στο εμβληματικό ενυδρείο του “Paliria”, με πέντε είδη αστακών από τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό».

banner

Ελούντα, Ν. Λασιθίου, 2841042120, FB: Paliria

banner
banner