Η αναβιωμένη Βαμβακού υποδέχτηκε το V.Lab του ΙΣΝ 01/11/2019

Κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες, προγραμματισμό, ρομποτική, μηχανική & 3D σχεδίαση, ΙοΤ & Smart Solutions και μαθηματικά θα προσφέρει το ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Σημαντικός αρωγός του project «Η Αναβίωση της Βαμβακούς» (Vamvakou Revival), το ΙΣΝ υποστηρίζει ηθικά και υλικά τις προσπάθειες μιας ομάδας νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το ορεινό λακωνικό χωριό – τόπο καταγωγής του Σταύρου Νιάρχου, που φιλοδοξούν να αναζωογονήσουν πλήρως τον τόπο, δημιουργώντας ένα χωριό «πρότυπο», βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη και με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων.

Στα πλαίσια της υποστήριξης της αναβίωσης της Βαμβακούς, και με έδρα το πρόσφατα ανακαινισμένο παλιό σχολείο του χωριού, το ΙΣΝ εγκαινίασε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation): ένα σύγχρονο και καινοτόμο τεχνολογικό κέντρο, στο οποίο θα υλοποιούνται κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες, STEAM και ψηφιακές δεξιότητες.

Εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας 3D εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες, συστήματα τηλεδιασκέψεων, laptops/desktops, διαδραστικούς κύβους και Lego EV3 robots, το V.Lab θα διεξάγει σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων, ως γνωριμία με τα αντικείμενα του προγραμματισμού, της ρομποτικής, της μηχανικής, της 3D σχεδίασης, του Internet of Things (IoT), των έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και των μαθηματικών.

Τα δοκιμαστικά μαθήματα συνεχίζονται το Σάββατο 02/11, την Κυριακή 03/11 και το Σάββατο 09/11. Τα προγράμματα θα αφορούν σε όλες τις ηλικίες παιδιών, ενώ σε κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 12 παιδιά.

Για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο μάθημα απαιτείται προεγγραφή στα [email protected] ή 2731-0-76233. Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Στο V.Lab, πέρα από προγράμματα STEAM για παιδιά, θα λειτουργεί ως ένα σύγχρονο PC Lab και θα προσφέρονται προγράμματα για ψηφιακές δεξιότητες και εξοικείωση με τους υπολογιστές για ενηλίκους.

Οι εγγραφές στους κύκλους μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν την 10η Νοεμβρίου, σε μια μέρα αφιερωμένη στην καινοτομία και τεχνολογία!

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στο www.vamvakourevival.org.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης