Τιμητικό Βραβείο απέσπασε ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας 02/10/2019

Την 18η διάκριση της ιστορίας του απέσπασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως στην ιστορία του θεσμού «ROUTES World», τη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών, στη φετινή διοργάνωση της οποίας, το αεροδρόμιο της Αθήνας αναδείχθηκε ως «Highly Commended» από τις ψήφους των αεροπορικών εταιριών. Το τιμητικό αυτό βραβείο, απέπασε στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των 20-50 εκ. επιβατών, όπου το αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Οι αεροπορικές εταιρείες - κριτές εστίασαν στην εντυπωσιακή ανάπτυξη (+11%) της επιβατικής κίνησης το 2018, με περισσότερους από 24,1 εκ επιβάτες, αλλά και στην ανάπτυξη που συνεχίζεται κατά το πρώτο 8μηνο του 2019. Τη χρονιά που πέρασε ο κόμβος της Αθήνας προσέλκυσε 62 νέα δρομολόγια και καλωσόρισε 4 νέες αεροπορικές εταιρείες. Επίσης, βάσεις στην Αθήνα δημιούργησαν η Volotea και η Ellinair, ενώ η Ryanair ξεκίνησε 21 συνδέσεις και η AEGEAN 15 νέα δρομολόγια. Επιπλέον, 13 εταιρείες αύξησαν τη δραστηριότητά τους σε 34 δρομολόγια.

Ξεχωριστό έπαινο απέσπασε το βραβευμένο Σχήμα Κινήτρων του αεροδρομίου, το οποίο συμπεριλαμβάνει 13 διαφορετικές κατηγορίες και όπως τονίσθηκε «καλύπτει κάθε πιθανή αναπτυξιακή προσπάθεια από εταιρείες βάσης, χαμηλού κόστους, ή παραδοσιακές».

Αναφερόμενη στη νέα διάκριση του αερολιμένα, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε θερμά τις αεροπορικές εταιρείες, που για μία ακόμα φορά, επιβράβευσαν το αεροδρόμιο Αθηνών με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους. «Η νέα καμπάνια μας με τίτλο "AuTHENtic Smiles" εστιάζει στη συνεχή προσπάθειά μας για την προώθηση της πόλης μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με αυτή την προσέγγιση υποστηρίζουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα αναπτυξιακά σχέδια και τη δραστηριότητα των αεροπορικών εταιρειών στην αγορά μας και συμβάλλουμε στην προώθηση της Αθήνας ως ενός από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς διεθνώς».

Ιωσήφ Πρωϊμάκης