Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου 03/08/2019

Η Μάρω Βούλγαρη είναι ένα από τα γνωστά ονόματα στο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Είχα την τύχη να τη συναντήσω και να συνεργαστώ μαζί της. Αλλά κυρίως είχα την τύχη να ανταλλάξω μαζί της ιδέες. Να παρακολουθήσω τα σχέδια της να εξελίσσονται, να δω το όραμα της να μετουσιώνεται σε επιχειρηματικό εγχείρημα. Συναντιόμασταν συχνά εντός και εκτός επαγγελματικών χώρων. Στα δημοσιογραφικά καλέσματα έψαχνα κάθε φορά να τη βρω για να κάτσω δίπλα της, να ακούσω τις ιστορίες της.

Η Μάρω υπήρξε πάντοτε ανήσυχο και δημιουργικό μυαλό, με μια ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση και τα προϊόντα της. Κάποια στιγμή μου παρουσίασε μια μικρή σειρά από προϊόντα ομορφιάς που παρήγαγε με φυσικές πρώτες ύλες. Ήταν τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τότε που όλοι μας αρχίζαμε να εξετάζουμε τις εναλλακτικές μας, τα plan b της επαγγελματικής μας αποκατάστασης. Σε ένα δημοσιογραφικό δείπνο, καθίσαμε δίπλα και τότε ήταν που αποφασισμένα μου δήλωσε «Θα φύγω. Θα πάω να ζήσω στη Πάρο. Θα κάνω το χατίρι του γιού μου και εκεί θα χτίσω τη ζωή μου από την αρχή». Έτσι, ή κάπως έτσι, γεννήθηκε το Μελίσσι!

Σε μια πρόσφατη καλοκαιρινή απόδραση πήγα να τη συναντήσω. Δεν είχα δει το Μελίσσι από κοντά και είχα και χρόνια να δω τη παλιά μου φιλενάδα. Περνώντας το κατώφλι της δημιουργικής αυτής γωνιάς μπορούσα να αναγνωρίσω παντού τα στοιχεία της πληθωρικής προσωπικότητας της Μάρως. Τη συνάντηση μας ακολούθησε, μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά, μια μεγάλη κουβέντα με ένα δροσιστικό βιολογικό αφέψημα στο χέρι. Τώρα ήθελα να μάθω για κάθε βήμα, για κάθε στοιχείο, για κάθε κομμάτι που οδήγησε στην σύνθεση του επιχειρηματικού της παιδιού.

«Την εποχή που ήμουν δημοσιογράφος στα life style περιοδικά δεν περίμενα ποτέ ότι αυτή η μικρή γωνιά του Αιγαίου θα συγκέντρωνε κάποτε όλη τη συσσωρευμένη γνώση, την εμπειρία και το διαμορφωμένο γούστο που μου πρόσφερε η σχέση μου με τη δημοσιογραφία. Η κατά καιρούς ενασχόλησή μου με την ομορφιά και το καλό φαγητό δημιούργησαν μια πολύ προσωπική αντίληψη για την ευζωία που για μένα ενσαρκώθηκε στο "Μελίσσι Delicatessen". Έναν χώρο αφιερωμένο στην καλή ζωή, την ομορφιά, τη διατροφή».

«Η ιδέα για το "Μελίσσι" δημιουργήθηκε όταν ο γιος μου αποφάσισε να γίνει μελισσοκόμος στην Πάρο όπου είχαμε οικογενειακή περιουσία. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη προσπάθεια υπογράμμισης της παριανής γαστρονομίας, αλλά και συλλογής κυκλαδίτικων κρασιών, τυριών, αλλαντικών, ζυμαρικών και γλυκών από όλο το Αιγαίο. Κέντρο της φροντίδας του, οι γαστρονομικοί θησαυροί του νησιού».

Ο χώρος είναι γεμάτος με θεματικές γωνιές, ενώ το μέλι πρωταγωνιστεί παντού: στα ράφια, στις μυρωδιές, στα καλλυντικά, στη διακόσμηση. Η οικογένεια διαθέτει ένα μικρό πρότυπο μελισσοκομείο στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων στη νότια Πάρο, το οποίο τροφοδοτεί το κατάστημα με αγνό θυμαρίσιο μέλι -προϊόν οργανικής και α-φάρμακού μελισσοκομίας- αλλά και πρόπολη, γύρη, βασιλικό πολτό και κερί.

Από το μέλι, προκύπτει επίσης και η δική τους σειρά καλλυντικών Pure Products, με θρεπτικούς ορούς, προϊόντα για πρόσωπο και σώμα, αντηλιακά και σαπούνια με δραστικές πρώτες ύλες που έρχονται από όλο τον κόσμο. Κολλαγόνο, υαλουρονικό, υγρό μετάξι, εκχυλίσματα χαβιαριού και εντελβάΐς συνδυάζονται με τις φυτικές φόρμουλες του μελιού και του βασιλικού πολτού με αποτέλεσμα προϊόντα απόλυτα φυσικά αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

«Τα σχέδιά μας για το "Μελίσσι" είναι να έχει -και ήδη έχει- έναν χαρακτήρα διεθνή. Οι επισκέπτες του είναι άνθρωποι από όλο τον κόσμο που κρατούν επικοινωνία μαζί μας, μας γράφουν τις εντυπώσεις τους και μας επισκέπτονται ξανά και ξανά. Θέλουμε να κρατήσουμε αναλλοίωτο το χαρακτήρα μπουτίκ που έχει το "Μελίσσι", με την πολύ προσωπική εξυπηρέτηση και την προσήλωση στις μικρές παραγωγές. Εξάλλου όλες μου οι μεγάλες αγάπες συνυπάρχουν εδώ. Η Πάρος, η ευζωία, και φυσικά η ομορφιά».

Μελίσσι Delicatessen | Περιφερειακός Νάουσας, Πάρος | 22840 55377 | www.facebook.com/Το-Μελίσσι-Delicatessen-Πάρος-Νάουσα

Κατερίνα Μανωλαράκη