4 ιδέες για weekend στο κάστρο 30/10/2018

Η επιβλητική Μονεμβασιά, ο ανερχόμενος Μυστράς, η Ναύπακτος της δράσης και η Κορώνη της χαλάρωσης έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν από μερικές γραφικές φωτογραφίες με πέτρινα κάστρα στο υπόβαθρο.

banner

#1 Ρομαντική Μονεμβασιά

Τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς κρύβουν την καλοδιατηρημένη καστροπολιτεία, με ατμόσφαιρα ατόφια χάρη σε εκκλησίες, αρχοντικά, κρήνες και χαμάμ σε στριφογυριστά καλντερίμια. Αγναντέψτε τη θέα της Άνω Πόλης, χαλαρώστε στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, περπατήστε το θαλασσινό τείχος μέχρι το φάρο και δοκιμάστε την κουζίνα της φημισμένης «Ματούλας».

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια στη Μονεμβασιά αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μονεμβασιά αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

#2 Ανερχόμενος Μυστράς

Ένας από τους δέκα καλύτερους μεσαιωνικούς οικισμούς παγκοσμίως για το CNN, με σχεδόν ανέπαφες οχυρώσεις να αυλακώνουν τις πλαγιές και χαλάσματα σπιτιών να ξεπροβάλλουν μέσα από κυπαρίσσια, ο Μυστράς βρίσκεται σε ξενοδοχειακό αναβρασμό, με στολίδια όπως το «Euphoria Retreat» (2731306111) ή το «Mystras Grand Palace» (2731021111).

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια στο Μυστρά αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Μυστρά αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

banner

#3 Active Ναύπακτος

Mε το βενετσιάνικο λιμάνι και το Στενοπάζαρο να ανεβάζουν το γραφικόμετρο στα ύψη αλλά και το πανόραμα του Κορινθιακού από το κάστρο να έχει ιδιότητες βαρβιτουρικού, η Ναύπακτος είναι ιδανική βάση για action διήμερο, με τον Εύηνο και την ορεινή Ναυπακτία να κοκκινίζουν τα κοντέρ της αδρεναλίνης με ράφτινγκ, καγιάκ, πεζοπορία, ορειβασία και off road διαδρομές.

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια στη Ναύπακτο αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Ναύπακτο αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

#4 Παραδοσιακή Κορώνη

Μια χούφτα οικογένειες και άλλες τόσες μοναχές της παλιοημερολογίτικης Μονής του Τιμίου Προδρόμου κρατούν ζωντανά τα ασβεστωμένα σοκάκια στον οικισμό του Κάστρου της Κορώνης, με τα χωριάτικα σπίτια και τις αυλές με τα γεράνια. Έξω από τα τείχη, η ατμοσφαιρική ραθυμία στα στενοσόκακα και τα ταβερνάκια του γραφικού λιμανιού συνθέτουν ιδανικό σκηνικό αποσυμπίεσης.

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια στην Κορώνη αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κορώνη αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης