Στο Δουβλίνο με αφορμή το St. Patrick's Day 03/03/2017

H πόλη γιορτάζει

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, το Δουβλίνο φορά τα γιορτινά του και οι Ιρλανδοί του δίνουν και καταλαβαίνει. Σκέφτεστε κάποια καλύτερη αφορμή;

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, οι Ιρλανδοί – αλλά και αυτοί που το λέει η καρδιά τους – γιορτάζουν με πάθος το St. Patrick’s Day. Κάτι που ξεκίνησε σαν ένας απλός θρησκευτικός εορτασμός του πολιούχου της Ιρλανδίας, έχει εδώ και χρόνια μετατραπεί σε μία άκρως εορταστική ημέρα ανά τον κόσμο όπου τιμάται η ιρλανδική κουλτούρα. Παρελάσεις, χοροί, μαγειρέματα, άφθονο ουίσκι και μαύρη μπύρα, κεφάτες μουσικές και φυσικά άπειρα πράσινα καπέλα. Όπως φαντάζεστε, όλη η χώρα και ειδικά το Δουβλίνο ζουν στο ρυθμό αυτής της φιέστας.


Η πρωτεύουσα - και άλλοτε λιμάνι των Βίκινγκς - μετρά πάνω από χίλια χρόνια Ιστορίας. Κτίσματα γεωργιανής και βικτοριανής αρχιτεκτονικής, μεσαιωνικά κάστρα και επιβλητικοί γοτθικοί καθεδρικοί ξεπροβάλλουν στις όχθες του ποταμού Liffey, ο οποίος διασχίζει το Δουβλίνο. Η κέλτικη παράδοση, το ουίσκι και το πνεύμα του James Joyce που βρίσκεται σχεδόν παντού σας περιμένουν!

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, από τις 16 μέχρι και τις 19 Μαρτίου η πόλη γεμίζει με events, δράσεις και happenings υπό τον τίτλο «Four Great Days».

Μεταξύ πολλών άλλων, περπατήστε στα χνάρια του St. Patricks με αφετηρία το άγαλμα την παλιά εκκλησία του St. Andrew σε ένα ειδικά διαμορφωμένο walking tour (7 διαδρομές σε 4 ημέρες, http://www.walkingtours.ie/en_GB/activity/51462/in-the-footsteps-of-st-patrick ), δοκιμάστε αυθεντικές ιρλανδικές εμπειρίες και προϊόντα στο «The Secret Session» στις 16 & 17/3 στο RDS (http://secretsession.ie/ ), παρακολουθήστε την μεγάλη παρέλαση στις 17/3 που ξεκινά πάντα από την πλατεία Parnell, δοκιμάστε φρέσκιες ντόπιες γαρίδες στο «Dublin Bay Prawn Festival» από τις 17 μέχρι τις 19/3 στο όμορφο ψαροχώρι του Howth και περάστε ένα βράδυ με τον εξαιρετικό Αμερικανό τραγουδοποιό Damien Jurado σε μία ατμοσφαιρική ακουστική συναυλία στο Pavilion Theatre στις 17/3 (http://www.paviliontheatre.ie/events/view/damien-jurado ).

Επίσης, πάρτε μέρος στο κυνήγι του θησαυρού στις 18/3 που ξεκινά από το δημαρχείο (http://www.stpatricksfestival.ie/events/treasure-hunt-registration ) ή δοκιμάστε φαγητό, μπύρες και ουίσκι στο φεστιβάλ «Spirit of Dublin» που θα πραγματοποιηθεί στις 18/3 στο Teelling Whiskey Distillery (https://teelingwhiskey.com/ ).

Η πιο δημοφιλής περιοχή, με δεκάδες pubs κι εστιατόρια, είναι η Temple Bar στη νότια όχθη, μια καλοδιατηρημένη μεσαιωνική συνοικία με λιθόστρωτα σοκάκια και πολιτιστικά κέντρα.

Οι pub είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους και εδώ έχετε πάνω από 1.000 για να διαλέξετε! Εμείς σας προτείνουμε την πανέμορφη και ιστορική «The Brazen Head» (20 Bridge Street Lower, +35316779549) και την Toners (139 Baggot Street Lower, +35316763090) που μοιάζει με ένα ζωντανό μουσείο και διαθέτει ένα γραφικό κήπο για τις φορές που ο καιρός το επιτρέπει.

Επί του φαγητού, για μία ενδιαφέρουσα casual εκδοχή fine dining το «Locks» είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην πόλη (Windsor Terrace 1, +35314163655) ενώ για πολύ καλό comfort food περάστε μία βόλτα από το ελεγχόμενα hip «Neon» (Camden Street Upper 17, +35314052222).


Περισσότερα για το Δουβλίνο, εδώ.

Σχετικοί Προορισμοί