«Area Synest»: ταξίδι πiσω στο χρόνο στην ορεινή Αιγιάλεια 13/12/2016

Μίνι απόδραση για όλη την οικογένεια

Ψάχνετε μια διαφορετική ιδέα για μονοήμερη εκδρομή; Το «Area Synest» στην Ακράτα - Αιγείρα Αιγιάλειας θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, με ιδιαίτερο τρόπο­ κι έμπνευση από το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ένας ξεχωριστός χώρος μες στη φύση της Αιγιάλειας, μιάμιση ώρα περίπου από την Αθήνα, σας περιμένει να ζήσετε το παραμύθι των Χριστουγέννων, να γνωρίσετε τον Παραδοσιακό Καφενέ, επαγγέλματα του παρελθόντος, να δείτε διαφορετικά ζωάκια στο φυσικό τους περιβάλλον και να απολαύσετε το περπάτημα μέσα στη φύση και δίπλα στο ποτάμι. Ειδικά για τις γιορτές, οι Καλικάντζαροι κάνουν έφοδο στο πάρκο και θα σας οδηγήσουν στη Φωλιά και στην Παγωμένη Πόλη, που έχει στηθεί μέσα στο γυάλινο σπίτι του Θερμοκηπίου.

Ακολουθεί αναλυτική ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, με αναπαράσταση της κατοικίας, όπου θα δείτε πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα χωριά καθώς και τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο. Πρώτη στάση ο Παραδοσιακός Καφενές, όπου θα σας κεράσουν τσάι από μείγμα βοτάνων που καλλιεργούν στο «Area Synest» και χειροποίητο δικό τους παραδοσιακό λουκούμι τριαντάφυλλο. Το πέτρινο καλντερίμι σάς οδηγεί στη χαλικόστρωτη πλατεία με την επιβλητική πέτρινη Αρμένικη Εκκλησία με ψαλμούς στο γιορτινό κλίμα των ημερών!

Στον ημιυπαίθριο Χώρο των Σεμιναρίων με το τεράστιο τζάκι και την εξωτερική τραπεζαρία θα απολαύσετε την εκπληκτική θεατρική Φάτνη. Συνεχίζοντας την ξενάγηση, συναντάτε τα σκιουράκια, τις πέρδικες και τα περιστέρια και, περνώντας ανάμεσα από μπαχτσέδες φορτωμένους με λαχανικά, φτάνετε στο Κοτοχωριό, όπου κατοικούν διάφορες ράτσες πουλερικών, και στο Κουνελοχωριό, όπου θα δείτε λαγούς και κουνέλια κάθε είδους αλλά και παγώνια. Στην Εξέδρα αφουγκραστείτε τους ήχους της φύσης, με κυρίαρχο αυτόν του ποταμού Κριού, και αφήστε τα μάτια σας να περιπλανηθούν στη θέα του δάσους.

Συνεχίζοντας πάνω στο χαλικόδρομο, μπαίνετε στο δρόμο με τα πλατάνια και φτάνετε στο ξέφωτο με τις Ελαφονεράιδες και λίγο πιο κάτω στη Λίμνη με τις Πάπιες και τις Χήνες. Στο σημείο αυτό έχετε τη δυνατότητα είτε να επιστρέψετε είτε να συνεχίσετε προς το ποτάμι μέσα από ένα κατάφυτο μονοπάτι που καταλήγει στα ξύλινα γεφυράκια.

Επιστρέφοντας, απολαύστε τον Xώρο Γεύσεων και Χαλάρωσης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικά πιάτα με αγνά υλικά ελληνικής και αρμένικης παραδοσιακής κουζίνας και κρασί από τοπικούς παραγωγούς. Στο Μαγαζάκι με τα Καλούδια θα βρείτε ξεχωριστά είδη, που έχει δημιουργήσει η ομάδα του «Area Synest» με θέματα εμπνευσμένα από τη φύση.

To «Area Synest» θα είναι ανοικτό από 17/12/2016 έως 8/1/2017, καθημερινά, από 10 π.μ. έως 6 μ.μ., ως Θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Εν συνεχεία, κάθε σαββατοκύριακο, αργίες και γιορτές καθώς και κατόπιν συνεννόησης. Κλείστε τηλεφωνικά τη μονοήμερη εκδρομή σας: Κρατήσεις: 6937097315, κ. Άντα Σολδάτου. Γενική είσοδος: € 10 το άτομο. Παιδιά έως 12 ετών: € 5. Συνεβρό Αιγιάλειας, Αχαΐα, www.areasynest.gr