ΜΕΤΣΟΒΟ 10/10/2002

λίγο κρασί, λίγο μετσοβόνε και η μαγεία της πίνδου

λίγο κρασί, λίγο μετσοβόνε και η μαγεία της πίνδου

Το Μέτσοβο είναι από μόνο του ένας καλός φθινοπωρινός ή χειμωνιάτικος (αν θέλετε) προορισμός. Με χιόνι, με βροχή, ακόμη και με ομίχλη, ασκεί πάνω σου τέτοια γοητεία που σε κάνει να ξεχνιέσαι στα παραδοσιακά σοκάκια του. Μια οργανωμένη εκδρομή οινογαστρονομικού ενδιαφέροντος του δίνει μάλιστα μια άλλη διάσταση: είναι οι "Δρόμοι του Κρασιού της Ηπείρου" από το ταξιδιωτικό γραφείο Wine Plus.

Wine Plus μπορεί να έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν λέει όχι και στους "περίεργους" ταξιδιώτες της Αθήνας. Αν και οι εκδρομείς με πούλμαν θα ξεκινήσουν από τη συμπρωτεύουσα, εσείς μπορείτε να δώσετε ραντεβού στο Μέτσοβο και να ακολουθήσετε από εκεί το πρόγραμμα. Ποιο πρόγραμμα; Αν είστε λίγο υποψιασμένοι, θα έχετε καταλάβει ποια είναι τα δυνατά points της συγκεκριμένης εκδρομής. Είναι οι ορεινοί αμπελώνες του Μετσόβου (που μέσα από το οινοποιείο της εταιρείας Κατώγι φέρνουν στο τραπέζι μας τα μοναδικά κόκκινα και λευκά κρασιά), οι ορεινοί αμπελώνες της Ζίτσας, καθώς και τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα του Μετσόβου. Προϊόντα που σίγουρα έχετε γευτεί στο τραπέζι σας, σίγουρα έχετε απολαύσει στους τόπους παραγωγής τους, αλλά αυτή τη φορά θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε και να ρωτήσετε τα πάντα για την παραγωγή τους, να ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις οινοποιείων και τυροκομείων, να κάνετε γευσιγνωσίες και -γιατί όχι- να επιδοθείτε και σε αγορές.
Η εκδρομή θα γίνει με την ευκαιρία της αργίας της 28ης Οκτωβρίου οπότε, έτσι κι αλλιώς, είστε σε εκδρομική διάθεση.

banner

ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η εκδρομή θα γίνει με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη (αναχώρηση πρωί Σαββάτου 26/10). Εσείς μπορείτε να φτάσετε ως το Μέτσοβο με δικό σας αυτοκίνητο ή να πετάξετε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Θα μείνετε στον ξενώνα Διάσελο του Συνεδριακού Κέντρου Μετσόβου. Το μεσημεριανό θα είναι και η πρώτη επαφή με τις ντόπιες γεύσεις. Το απόγευμα έχει καλλιτεχνικό και γευστικό ενδιαφέρον: θα δείτε την περίφημη Πινακοθήκη Αβέρωφ και στη συνέχεια θα ξεναγηθείτε στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ. Η γευστική δοκιμή των κρασιών συνοδεύεται και με τοπικές γεύσεις.
Την Κυριακή θα εκδράμετε για Γιάννενα με προορισμό τη Ζίτσα. Ξενάγηση στον αμπελώνα των ομώνυμων κρασιών και επίσκεψη στο οινοποιείο του Ε.Α.Σ Ιωαννίνων για δοκιμή κρασιών. Το μεσημέρι σας βρίσκει για φαγητό σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής, τη Γάστρα, για ένα "όργιο" τοπικών γεύσεων. Το απόγευμα μπορείτε να πιείτε καφέ στις όχθες της λίμνης στα πανέμορφα Ιωάννινα ή να περπατήσετε στο Κάστρο. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Μέτσοβο. Η Δευτέρα είναι αφιερωμένη στο πασίγνωστο τυροκομείο Τοσίτσα, το οποίο δεν παράγει μόνο το ονομαστό μετσοβόνε. Θα κλείσετε με μια ξενάγηση στο πρόσφατα αναστηλωμένο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και θα περπατήσετε μέσα στους αμπελώνες αποχαιρετώντας τις πλαγιές της Πίνδου.

Τιμή: € 220/άτ. σε δίκλινο δωμάτιο. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 0310/888311.

Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr