6 ξενώνες μέχρι € 50 03/10/2012

Low budget ιδέες για weekend

Ακόμα και σε εποχές κρίσης, όταν τα περισσότερα ξενοδοχεία ρίχνουν τις τιμές τους με πακέτα προσφορών, η αναζήτηση φτηνού ξενώνα παραμένει δύσκολη υπόθεση. Ακολουθούν έξι low budget προτάσεις σε χωριά που προσφέρονται για weekend για τους Αθηναίους ή για όσους μένουν στην ευρύτερη περιοχή.

banner

ΦΟΥΝΤΑΣ

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Σε υψόμετρο 750 μ., στον Άγιο Ιωάννη, στις πλαγιές του Πάρνωνα. Αν και νεόχτιστος, ακολουθεί το παραδοσιακό στιλ και υπόσχεται φιλόξενη ατμόσφαιρα. Στα συν η ταβέρνα με ντόπια κρέατα και τυριά από το οικογενειακό τυροκομείο (από € 40 χωρίς πρωινό, 6972021942, www.foudas.gr ).

MUST DO 
Πεταχτείτε μέχρι τη Μονή της Μαλεβής, αν όχι για τη θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά τουλάχιστον για το προστατευόμενο δάσος του δενδρόκεδρου που την περιβάλλει. Ο Πάρνωνας είναι κοντά, το ίδιο και το παράλιο Άστρος για βόλτα στην περαντζάδα. 

ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Φουλ της πέτρας και του ξύλου στο χωριό Ευρωστίνα της ορεινής Κορινθίας. Τα πέντε παραδοσιακού ύφους δωμάτια εμπνέονται από τη μυθολογία, ενώ για το χειροποίητο πρωινό χρησιμοποιούνται υλικά από το μποστάνι των ιδιοκτητών (από € 50 με πρωινό, 6973379465, www.evrostini.com ). 

MUST DO 
Η πετρόχτιστη γραφική Ευρωστίνα με τη θέα στον Κορινθιακό σε προδιαθέτει για χαλάρωση, οπότε με δυσκολία σάς βλέπουμε να φτάνετε μέχρι το ναό του Αγ. Γεωργίου με τους 17 τρούλους. Η Λίμνη Δόξας πάντως είναι από τα κοντινά must.

banner

ΞΕΝΩΝΑΣ ΒΑΡΝΕΒΟ

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Εντυπωσιακός πέτρινος πύργος στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Οι αντίκες του 19ου αιώνα, τα ’50s και ’60s έπιπλα και οι πολυέλαιοι με κρύσταλλα Swarovski προσθέτουν νότες πολυτέλειας στα παραδοσιακού στιλ δωμάτια (από €49 με πρωινό, 6944949575, www.varnevo.gr ).

MUST DO 
Σεργιανίστε για λίγο στα... υπόλοιπα Τρίκαλα και μετά πάρτε τους δρόμους της Ζήριας. Στα SOS η Μονή Αγ. Βλασίου, με το υπέροχο δάσος στο πίσω μέρος, το Σπήλαιο του Ερμή με τους σταλακτίτες και οι λίμνες Δόξας και Δασίου. 

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Γραφικά καταλύματα σε ένα από τα ομορφότερα τσακώνικα χωριά, την Καστάνιτσα. Τα πέντε δωμάτια είναι απλά, σε παραδοσιακό στιλ, ενώ το εστιατόριο σερβίρει σπιτικά πιάτα από κρέατα δικής τους παραγωγής (από € 50 με πρωινό, 6979003530, www.sun-mountain-snow.gr ).

MUST DO 
Πάρτε το κεντρικό σοκάκι που θα σας βγάλει στα ερείπια του βυζαντινού πύργου του Καψαμπέλη, ο οποίος βρίσκεται στο λόφο στην άκρη του χωριού, και χορτάστε θέα. Μην παραλείψετε και μια επίσκεψη στα γειτονικά Τζίτζινα. 

GEORGIO’S V CHALET

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Ένα χωριό σε μικρογραφία, με σπιτάκια από πέτρα και ξύλο, χτισμένο στις πλαγιές των Καλαβρύτων. Meeting point το καφέ-μπαρ με την πανοραμική θέα, ευχάριστη νότα το δικό του ράντσο με ζώα (από € 50 χωρίς πρωινό, 2692024600, www.georgiosv.gr ).

MUST DO 
Αν δεν έχετε βρεθεί στο παρελθόν στα Καλάβρυτα, επισκεφτείτε το Μέγα Σπήλαιο, τη Μονή Αγίας Λαύρας με τα κειμήλια της Επανάστασης του ’21, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος και το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στο κέντρο της πόλης. 

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Νεόχτιστος ξενώνας στο Γαλαξίδι με λεπτομέρειες σε παραδοσιακό γαλαξιδιώτικο στιλ (ο πατέρας της ιδιοκτήτριας είναι μάστορας των παραδοσιακών σπιτιών). Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του θέμα ( διακοσμημένα σύμφωνα με το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών ), ενώ όλα είναι άνετα κι έχουν μεγάλα μπαλκόνια με θέα στον κόλπο και το δελφικό τοπίο. Στα συν το πλούσιο σπιτικό πρωινό.( € 45 με πρωινό ειδικά για τους αναγνώστες του «athinorama travel», 22650-42292 )       

MUST DO

Κάντε τον υπέροχο περίπατο δίπλα στη θάλασσα από το κεντρικό λιμάνι προς τον πευκόφυτο λόφο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, επισκεφτείτε το ιδιαίτερο ναυτικό μουσείο και πιείτε ένα καφέ στο ρετρό Καφενείον Θεμιστοκλής. 

Βαλσάμης Δουκάκης