Ηot Ιslands: τα νησιά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι 02/08/2012

Από τους σοφιστικέ και αγαπημένους των ξένων VIP Παξούς ως το μυστήριο της μικροσκοπικής Αντιπάρου ακολουθούν τέσσερα νησιά που αναμένεται να συζητηθούν (και) αυτό το καλοκαίρι.

banner

Κως

Να ένα νησί που επενδύει σοβαρά στον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού του προφίλ, κάνοντας έτσι ρεκόρ επισκεπτών. Επώνυμοι σεφ και νέα small luxury hotels (στο ντιζαϊ­νάτο «Aqua Blu Boutique Hotel & Spa» την κουζίνα ανέλαβαν οι «Food Mask» Γ. Βενιέρης και Αθ. Κωστάκος), ταβέρνες που τιμούν την ελληνική κουζίνα («Ωρομέδων») αλλά και νεανικές μονάδες («Hotel Meni») συνθέτουν ένα πολυσυλλεκτικό τοπίο που δεν εξαντλείται στο party tourism. 

Παξοί

Η πρόσφατη αναφορά στο ένθετο «How to spend it» των «Financial Times» ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει ότι το σοφιστικέ καταφύγιο των villa lovers είναι πολύ στα πάνω του: VIPs, resto εξελίξεις (ξεχωρίζει η μεταμόρφωση της ταβέρνας του Μπίρου σε μοντέρνο spot για μεσογειακές γεύσεις) κι ένα εκπληκτικό boutique hotel, το «Torre e Merli» δίνουν τον τόνο. 

banner

Αντίπαρος

Εκτός από αγαπημένη των σταρ, εξελίσσεται στον πιο μοδάτο προορισμό για ποτό ακόμη και για όσους παραθερίζουν στην Πάρο. Από τα ξενοδοχεία της ξεχωρίζει το ανακαινισμένο φέτος «Ωλίαρος» με νέο χώρο για γιόγκα. Το ιταλικό εστιατόριο «Lollo’s» βρήκε νέο πόστο στο λιμάνι και η Σαμπρίνα Τσιαρπελόνι και ο άντρας της ετοιμάζουν εξαιρετική πίτσα. 

Σκιάθος

Το περσινό boom επωνύμων (από την Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα) συνεχίζεται, το nightlife καλά κρατεί, ενώ ακούγονται φήμες για πρότυπες exclusive eco κατοικίες αλά Αντίπαρος. Φέτος το γνωστό και καλό εστιατόριο της οικογένειας του «Skiathos Palace» «Καρνάγιο» μετατρέπεται σε bar-restaurant, ενώ το ξενοδοχείο «Kassandra Bay» συνεχίζει τις επεκτάσεις του με νέο spa κι εστιατόρια.