Χριστούγεννα… στον πάγκο! 21/12/2011

Γκουρμέ στις Βρυξέλλες ή… underground στην Ολλανδία; Η Βίκη Βαμιεδάκη επιλέγει τις πιο ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης.

banner

Βρυξέλλες

Οι εραστές του φαγητού θα διαλέξουν οπωσδήποτε τη χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών, η οποία στήνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Sainte Catherine. Σαλιγκάρια στον ατμό, μανιτάρια του δάσους και οστρακοειδή όλων των ειδών, gingerbread, σοκολάτες και, βέβαια, άφθονη βελγική μπίρα σερβίρονται από νωρίς το πρωί.

Βάλκενμπουργκ

Μια τεράστια σπηλιά κάτω από το Βάλκενμπουργκ φιλοξενεί μία από τις πιο ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη. Περιπλανηθείτε υπό το φως των κεριών στους λαβύρινθους της σπηλιάς και τους επιβλητικούς διαδρόμους με τις τοιχογραφίες και τα υπέροχα γλυπτά. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία shopping αγοράζοντας δώρα, ξύλινα παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια και μπιζού.

banner

Κολονία

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Κολονίας είναι στην πραγματικότητα οκτώ αγορές σε μία, με τις τέσσερις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές να περιτριγυρίζουν τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό της. Αμέτρητοι ξύλινοι πάγκοι γεμάτοι παιχνίδια, δώρα, αντικείμενα τέχνης, λιχουδιές και, φυσικά, άφθονο Christmas mulled wine, το οποίο προσφέρεται σε ξύλινες κούπες. Το παγοδρόμιο και η πλωτή αγορά συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό.

Πράγα

Τοπικά παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν στις εορταστικές αγορές της Πράγας. Οι οργανωτές στήνουν μια αληθινή παραμυθούπολη με ζωολογικό κήπο και φάτνη, παιδικές θεατρικές σκηνές, συναυλίες, βόλτες με άμαξες και άλογα, παραδοσιακά εορταστικά εδέσματα, δώρα και υπέροχα στολίδια.

Βίκη Βαμιεδάκη