London hot tables 25/04/2011

Η ανταποκρίτριά μας στο Λονδίνο Νταϊάνα Σαλεβουράκη μας μεταφέρει το παρασκήνιο πίσω από τα τρία πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια τελευταίας εσοδείας.

banner

BARBECOA RESTAURANT

20 New Chance Passage, +4402030058555, www.barbecoa.com
/>Το νέο εστιατόριο του Jamie Oliver είναι παράδεισος για τους λάτρεις του κρέατος. Προσφέρει νοστιμότατη κουζίνα, καλό σέρβις και κατα­πληκτική θέα στον καθεδρικό του St Paul, σε ένα χώρο με την υπογραφή του Βρετανού σχεδιαστή Tom Dixon. «Το εστιατόριο είναι ένα μέρος όπου οι πελάτες μας μπορούν να επιστρέψουν στα αρχέγονα ένστικτα της διατροφής τρώγοντας κρέατα μαγειρεμένα σε φωτιά», εξηγεί ο Oliver. Μαγειρεύονται σε ξυλόφουρνο, robata grill ή φούρνο tandoori αλλά και σε Texan smoker (για καπνιστές σπεσιαλιτέ). Εδώ τα αφτιά γουρουνιού είναι όμορφα αρωματισμένα, ενώ και το αρνί είναι εξαιρετικό. Δια­θέτει μάλιστα και δικό του κρεοπωλείο, όπου μπορείτε να αγοράσετε τα καλύτερα βρετανικά κρεατικά.

DINNER

66 Knightsbridge, +4402072013833, www.dinnerbyheston.com
/>Το πιο πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο του Λονδίνου, το «Dinner» του Heston Blumenthal στο ισόγειο του «Mandarin Oriental Hyde Park Hotel», είναι ήδη κλεισμένο μέχρι τον Ιούνιο. Το μενού παρέχει ένα tour στο παρελθόν της βρετανικής κουζίνας. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ωδή στο παρελθόν, που είναι τελείως εκσυγχρονισμένη όμως», εξηγεί ο Blumenthal. «Το εστιατόριο μοιάζει με brasserie παλιότερων εποχών. Δεν θα βρείτε χαλιά στο πάτωμα και τραπεζομάντιλα στα τραπέζια, ούτε αποβλέπουμε σε αστέρια Michelin. Θέλουμε απλώς οι πελάτες μας να δοκιμάσουν τη νέα εκτέλεση κλασικών σπεσιαλιτέ». Κάθε πιάτο έχει την ημερομηνία της εποχής από την οποία προέρχετα, ενώ υπάρχει και μεσημεριανό τριών πιάτων με 28 λίρες.

banner

THE DOCK KITCHEN

Santa 344-342 Ladbroke Grove, +4402089621610, www.dockkitchen.co.uk
/>Το «The Dock Kitchen», το οποίο σχεδίασε ο Tom Dixon, έχει μετατραπεί σε σταθερό trendy προορισμό του Νότινγκ Χιλ. Η κουζίνα και η ατμόσφαιρά του ξεχωρίζουν τόσο, που ο γνωστός για την αυστηρότητά του γευσιγνώστης των «Sunday Times» AA Gill του έδωσε πέντε­ αστέρια. Σεφ του ο πολυταξιδεμένος Stevie Parle, ο οποίος αναδείχτηκε καλύτερος νέος σεφ για το 2010. «Τα πιάτα που ετοιμάζω είναι­ επηρεασμένα από τα ταξίδια μου, αλλά παρουσιασμένα με απλότητα. Θέλω να δίνω την αίσθηση ότι οι πελάτες μας είναι καλεσμένοι σε κάποιο­ σπίτι όπου ο μάγειρας θα δημιουργήσει ένα μενού-έκπληξη», εξηγεί. Το μενού είναι θεματικό και αλλάζει συνεχώς. Με 35 λίρες (τιμή φιξ) η εμπειρία είναι σίγουρα μοναδική.