Μόσχα - Γαστρονομία

Τα τουρσιά, τα πιροσκί και το ξινολάχανο είναι πολύ δημοφιλή στη ρωσική κουζίνα. Φημισμένα είναι και το μοσχαράκι Stroganoff, και το πολύ αγαπητό στους Ρώσους σουβλάκι saslik με μαριναρισμένο αρνίσιο κρέας. Ως πρώτα πιάτα συνιστώνται τα pelmeni (σαν ραβιόλι), η ukha (ψαρόσουπα) ή η borsch (σούπα με παντζάρια και κρέας), ενώ το καλοκαίρι προτιμήστε τη Svekolnik (κρύα borsch). Και, φυσικά, κανείς δεν σηκώνεται από το τραπέζι χωρίς να δοκιμάσει blinis (αφράτα πιτάκια) με μαύρο ή κόκκινο χαβιάρι και σκέτη ή αρωματική βότκα (εξαιρετική η βότκα με κόκκινο πιπέρι). Όσοι δεν πίνετε αλκοόλ, πάλι, μπορείτε πιείτε τσάι σε σαμοβάρι.