Μαδέρα - Γαστρονομία

Η μακρά ναυτική παράδοση της Μαδέρα θέλει τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όπως ο κολιός, ο μπακαλιάρος, η παλαμίδα, ο τόνος και τα καλαμάρια, ως κυρίως πιάτα, συνοδεία φρούτων, λαχανικών και ψωμιού από καλαμποκάλευρο. Από τα πιάτα με κρέας ξεχωρίζουν η παραδοσιακή espetada (βοδινό κρέας με αλάτι και σκόρδο, τυλιγμένο σε φύλλα δάφνης, στη σχάρα) και το δημοφιλές picado (μεγάλη πιατέλα με βοδινό, σκόρδο, κόκκινες πιπεριές και τηγανητές πατάτες), το οποίο μπορεί να μοιραστεί όλη η παρέα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, συνοδέψτε το με το φημισμένο ντόπιο κρασί.