Λισαβόνα - Γαστρονομία

Η ψητή σαρδέλα και ο μπακαλιάρος κυριαρχούν στο τραπέζι των ντόπιων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις γιορτές. Συνοδευτικά λειτουργούν συχνά σούπες όπως η caldo verde (με λάχανο) και η sopa de alho (με σκόρδο και ψωμί) αλλά και τα chouricos (καπνιστά λουκάνικα). Από τα γλυκίσματα ξεχωρίζει το pudim (σαν κρέμα καραμέλας) και τα μικρά pasteis de nata (με κρέμα αβγού) με κανέλα και γλάσο. Αγαπημένο έδεσμα των ντόπιων, τέλος, είναι το χειροποίητο γλυκό ψωμί με ζάχαρη ή μέλι (massa sovada), το οποίο θα συναντήσετε σε πολλές παραλλαγές.