Σικελία - Γαστρονομία

Η τοπική κουζίνα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ψάρι, στα μακαρόνια και στα λαχανικά. Δοκιμάστε σαλάτες ψαρικών, με χταπόδι, γαρίδες, χτένια και μύδια, ξιφία με πατάτες, ντομάτα κι ελιές, τη διάσημη caponata (τηγανητή μελιτζάνα με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας, ελιές και κάππαρη), κοφτό μακαρονάκι με σαρδέλες και μάραθο αλλά και μακαρόνια με σάλτσα από μελάνι σουπιάς. Εκτός από τα κλασικά σισιλιάνικα πιάτα, πάντως αξίζει να δοκιμάσετε και τα τοπικά ποτά: το αρωματικό κρασί Regaleali και το γλυκό κρασί Μarsala, που παράγεται αποκλειστικά στο νησί και αποτελεί τη βάση του sabayon (γλυκιά κρέμα που συνοδεύει και φρούτα). Ολοκληρώστε το γεύμα σας με το παραδοσιακό γλυκό cassata (παντεσπάνι με γλυκιά γέμιση τυριού και fruit glace, περιχυμένο με λευκό γλάσο), παγωτό γιασεμί ή απλώς μια γρανίτα.