Ρώμη - Γαστρονομία

Το φαγητό είναι παντού: trattorie, osterie, ristoranti, αλλά και νεόκοπα μαγαζιά, με πιο σύγχρονη ατμόσφαιρα τόσο στο χώρο όσο και στην κουζίνα, θα βρείτε σε κάθε σας βήμα. Πέρα από τα πιο τουριστικά του ιστορικού κέντρου, πιο ατμοσφαιρικά και προσιτά εστιατόρια υπάρχουν στο Trastevere και το Testaccio. Ένα τυπικό ρωμαϊκό μενού αρχίζει με μια μπρουσκέτα-ammazzavampiri (τόσο σκορδάτη που θα σκότωνε και βαμπίρ!), μια παναρισμένη mozzarella ή εβραϊκού στιλ αγκινάρες alla giudia (γεμιστές με μέντα και μαϊντανό). Και στη συνέχεια pasta: bucatini cacio e pepe (σάλτσα με τυρί και πιπέρι) ή gnocchi alla Romana (στρογγυλά νιόκι από σιμιγδάλι, ψήνονται με γάλα και παρμεζάνα – κλασικό συνοδευτικό στην κουζίνα του Λάτσιο), coda alla vaccinara (βραστό με ουρά βοδινού), saltimbocca alla romana (φέτες μοσχαρίσιου κρέατος με προσούτο και φασκόμηλο). Σημειωτέον, το aperitivo καλά κρατεί, αλλά οι Ρωμαίοι κατά κανόνα απολαμβάνουν τη merenda τους στις 4-5 το απόγευμα: γλυκά για τα παιδιά, μια φέτα πίτσα ή κάποιο σνακ για τους μεγάλους.