Άφησσος - Γαστρονομία

Η Άφησσος φημίζεται για το ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας που παράγει. Από κει και πέρα η πηλιορείτικη κουζίνα είναι διάσημη σε όλη την Ελλάδα και θα έχετε την ευκαιρία να τη δοκιμάσετε σε πολλά από τα εστιατόρια της περιοχής. Το διασημότερο πιάτο είναι αναμφισβήτητα το σπεντζοφάι, που γίνεται από ντόπια λουκάνικα. Στα τσιπουράδικα και τα ουζερί σερβίρονται συνήθως θαλασσινοί μεζέδες και ψάρια. Τα διάσημα πηλιορείτικα γλυκά κουταλιού, αρωματικά βότανα, μέλι, μαρμελάδες και τσίπουρο είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα που αξίζει να πάρετε μαζί σας.