Μετέωρα/ Καλαμπάκα - Γαστρονομία

Το κοκορέτσι, το κεμπάπ και το λουκάνικο με πράσο μαζί με τις πίτες της βλάχικης κουζίνας (χορτόπιτα με άγρια χόρτα, παστός ή πισπιλίτα με καλαμποκάλευρο, χόρτα και φέτα, κασάτα με ζυμάρι, φέτα και πράσο) είναι από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες. Ενδιαφέρουσα είναι και η ψητή ή τηγανιτή σε φρέσκο βούτυρο πέστροφα που σερβίρεται στα χωριά Διάβα και Παναγία. Η περιοχή έχει αφθονία σε μήλα και καρύδια και εκτός από το χαλβά Φαρσάλων, όπως όλη η Θεσσαλία, φημίζεται για ένα ακόμη γλυκό, τη σπάτουλα (καρυδόπιτα με κρέμα και αμύγδαλα).