Αράχοβα - Γαστρονομία

Κοκορέτσι, κοντοσούβλι, λουκάνικα, αρνάκι στη γάστρα, κρεατικά στη σχάρα, στη σούβλα και σε σούπες, κουνέλι κρασάτο, κόκορας με χυλοπίτες: η ρουστίκ ρουμελιώτικη κρεατοφαγία ορίζει το προφίλ στις ταβέρνες της Αράχοβας. Αν θέλετε όμως να πάρετε κάτι από τη γεύση του Παρνασσού μαζί σας, στα καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων και στο καινούργιο πρατήριο του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Αράχοβας, στον κεντρικό δρόμο της πόλης, θα βρείτε τα τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα των παραγωγών της περιοχής: την περίφημη φορμαέλα (το παραδοσιακό διάσημο στρογγυλό τυρί που παράγεται μόνο στην Αράχοβα από τοπικό αιγοπρόβειο γάλα, με πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση), το μαλακό οψιμοτύρι, γιαούρτι, φέτα, μυζήθρα, χυλοπίτες, τραχανά, ελαιόλαδο, αλλά και τσίπουρο από την αιωνόβια επιχείρηση απόσταξης Βασιλιά. Από γλυκά σημειώστε τα: καρυδάτο, μυγδαλάτο, δίπλες (κοκοτάκια) και γλυκά κουταλιού (καρυδάκι, σύκο, μήλο, κυδώνι, κορόμηλο).