Σκύρος - Αξιοθέατα

Αρχαιολογικό Μουσείο Σκύρου
Βρίσκεται στη Χώρα, κάτω από το κάστρο, και εκθέτει ευρήματα από διάφορες ιστορικές περιόδους, πολλά από τα οποία έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Παλαμαρίου. Επίσης υπάρχει ειδικός αίθουσα αναπαράστασης του παραδοσιακού σκυριανού σπιτιού, με όλα τα δωμάτια, τα διακοσμητικά και τα έπιπλά του. Στον ίδιο χώρο θα δείτε παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα και κεραμικά καλλιτεχνημένα με παραδοσιακά σχέδια της Σκύρου.

Μουσείο Μάνου Φαλτάιτς
Από τα πρώτα λαογραφικά και πολιτιστικά μουσεία της Ελλάδας. Στεγάζεται στο αρχοντικό των Φαλταγηδών και παρουσιάζει πολλά αντικείμενα της καθημερινής ζωής της Σκύρου από παλιότερες εποχές, σπάνια κεντήματα και κεραμικά, παλιά χειρόγραφα και έγγραφα, σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, έργα τέχνης γνωστών γλυπτών και πίνακες του Μάνου Φαλτάιτς.

Αρχαιολογικός χώρος Παλαμαρίου
Ερείπια αρχαίας πόλης-λιμάνι στα βορειοδυτικά του νησιού.

Κάστρο Σκύρου
Περπατήστε ως τα ριζά του βενετσιάνικου κάστρου ανεβαίνοντας μέσα από τα δαιδαλώδη δρομάκια της Χώρας και επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Μνημεία Ρούπερτ Μπρουκ
Ο Ρούπερτ Μπρουκ (1887-1915) ήταν Βρετανός ποιητής, γνωστός για τη ρομαντική και πατριωτική του ποίηση, και υπήρξε ιδιαίτερης σημασίας φυσιογνωμία για τους Σκυριανούς. Εκτός από έναν τύμβο στις Τρεις Μπούκες, υπάρχει η πλατεία Μπρουκ στη Χώρα, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, με ένα άγαλμα φιλοτεχνημένο από τον Μ. Τόμπρο. Λέγεται ότι χρησιμοποίησε ως μοντέλο του τον ανερχόμενο τότε χορευτή Αλέξανδρο Ιόλα.

Σκυριανά αλογάκια
Προστατευόμενο είδος, τα σκυριανά αλογάκια ζουν στο όρος Κόχυλας στη νότια Σκύρο, στο «βουνό» όπως το λένε οι Σκυριανοί, περιοχή ιδιαίτερης οικολογικής αξίας (Natura, IBA).