Αρεόπολη - Λακωνική Μάνη - Γαστρονομία

Το χοιρινό κρέας σε όλες του τις μορφές (γουρουνοπούλα, λουκάνικο, παστό) είναι το πιάτο που εμφανίζεται στα μενού των περισσότερων εστιατορίων στον Νομό Λακωνίας. Αναζητήστε επίσης τα χειροποίητα ζυμαρικά, που συνοδεύονται από ντόπια μυζήθρα, και τα άγρια χόρτα (αμυγδαλήθρες, αγριοσπάνακο, σγατζίκια κ.ά.), που τρώγονται βραστά, τσιγαριστά ή σε πίτες. Ο καγιανάς (αβγά τηγανισμένα με ντομάτα και τυρί), τα λαλάγγια (λωρίδες ζύμης διπλωμένες σαν σαλιγκάρι και τηγανισμένες), το σύγκλινο (χοιρινό παστό, που καπνίζεται και ύστερα βράζεται με πορτοκάλι) και τα τσιγαρολάχανα (αρωματικά άγρια χόρτα τσιγαρισμένα με κρεμμύδι, πελτέ, λάδι, αλάτι και πιπέρι) είναι μερικά κλασικά τοπικά πιάτα.